Hirdetés

Térképezzük fel a Google Maps épületeit!

|

Nagyobb, általában középületekben is hiányozhat a megfelelő útbaigazítás.

Hirdetés

Erre nyújthat segítséget a Micello szoftvere, amely tulajdonképpen egy segédalkalmazás a jól ismert Google Maps böngészős térképszolgáltatáshoz.

Hosszabb távú együttműködés látszik a Google Maps és a Micello szoftvere közt, és ez egyértelműen ki is derült az idei DemoFall fórumon is: itt rántották le a leplet legújabb fejlesztésükről, amivel akár épületek belső kiosztását és elrendezését is könnyedén navigálás alá vonhatjuk.

A megjelenítés hasonlóan történik, mint magában a Google Maps-ben, a kirajzolódott épületre kattintva (a megfelelő menüpont alatt) megjelenik a kért épület belső felosztása, alaprajza.

Jelenleg fejlett fázisban, és működőképesen is bemutatható volt a kis Google Maps kiegészítő, mellyel leginkább a nagyobb múzeumokban, plázákban eltévedni nem akaró, ám tájokozódni kevésbé bíró felhasználókat célozták meg.

A kiegészítővel lehetőségünk nyílik tehát feltérképezni egy célépület felosztását, továbbá egyéb információkat is megjelenít, hasonlóan a fő Google-alkalmazáshoz.

Természetesen, míg a szoftver eljut a megfelelő stádiumába, naponta átlagosan tíz helyszínt toldanak hozzá, de ha a megfelelő szponzoráció is tiszteletét teszi, természetesen nőhet ugrásszerűen a kapacitás.

Jelenleg hat fős stáb dolgozik a fejlesztésen, derült ki Ankit Agarwall, a Micello első embere beszámolójából. Ebből három munkatárs felel a fejlesztésért, a design-ért, továbbá három ember látja el az adatgyűjtéssel és azok feldolgozásával járó feladatokat. Reklámfelületet is biztosítanak majd a program felületén, például megjelenítésre igényt tartó üzletek, kereskedelmi vállalkozások berkein belül.

Alapvetően a mobil kategóriát veszi célba a Micello, ami teljesen érthető. Így nem meglepő, ha az Apple iPhone-ja, a Blackberry, és hasonló kategóriás mobileszközök élvezhetnek majd elsőbbséget a megjelenést követően, melyek addigra több ezer nagyobb, nehezen átlátható és bejárható közintézmény részletes térképével büszkélkedhetnek majd, a Google Maps és a Micello segítségével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)