Hirdetés

Újra gyerekekké változtat minket az okostelefonunk

|

A falánk kígyótól a battle royale-ig, avagy hogyan fejlődött a mobilos gaming az elmúlt években.

Hirdetés

Azokban az időkben, amikor videojátékkal csak otthon vagy játékteremben lehetett játszani, nagy újdonságnak számítottak az első, mobiltelefonon is futó, kezdetleges, ám mégis nagysikerű játékok. A Snake, a Tetris vagy a Breakout egy generáció kedvencei voltak és a mai napig nosztalgiával gondolunk az először két színben, majd a színes kijelzőkön megjelenő kedvenc karaktereinkre. A kilencvenes évek óta eltelt majd' három évtizedben a mobiltelefon-ipar látványos fejlődésen ment keresztül, így a mindig kezünk ügyében lévő okostelefonon bármikor játszhatunk egy jót - legyen az egy egyszerű grafikájú játék, vagy olyan online battle royale, mint a Fortnite vagy a PUBG.

Annak ellenére, hogy a Huawei legújabb, P30 Pro készüléke elsősorban kitűnő fényképezési képességeivel keltette fel a felhasználók figyelmét, a mobiljátékosok számára is kiváló. A telefon Kirin 980-as chipkészlete biztosítja a szaggatásmentes és zavartalan játékélményt, a 8 GB RAM pedig gondoskodik arról, hogy a legújabb Androidos játékok is elfussanak az okostelefonon. A készülékben egy 4200 mAh-s teljesítményű akkumulátor garantálja, hogy a telefon intenzív használat mellett is zavartalanul működjön, akár 24 órán át. A P30 Pro grafén-alapú hűtőrendszere hatékonyan kezeli a telefon hőmérsékletét, így attól sem kell tartani, hogy a készülék játék közben túlmelegedik. A készülék majdnem teljesen káva nélküli, 6,47 hüvelykes FHD+ (2340x1080) felbontású Dewdrop kijelzője lélegzetelállító látványt nyújt, amit a gyártó egy Mali-G76 MP10 grafikus vezérlővel fejelt meg a tökéletes képi élményért.

Forrás: Huawei

A Google Play Áruházban, illetve a Huawei AppGallery-ben már elérhetők a legújabb 3D mozgáskövetéses játékok is, ezek használatát a P30 Pro ToF-kamerája teszi lehetővé. A készülék felismeri a tulajdonosa mozgását és lemodellezi az adott játékban, ezzel garantált szórakozást nyújt a felhasználó számára. A P30 Pro az otthoni játékkonzolunk bluetoothos kontrollerével is kiválóan működik, valamint akár vezeték nélkül is kivetíthető a készülék képernyője egy okostévére vagy más okoseszközre a nagyobb vizuális élmény elérése érdekében.

Hogy mit tartogat a jövő? Lehetetlen megjósolni, viszont az okostelefonos játékok minden bizonnyal továbbra is egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak majd. Az 5G elterjedése, valamint a hajlítható készülékek számos lehetőséget tartogatnak, amit az okostelefon-gyártók felhasználhatnak arra, hogy jobb és jobb platformokat biztosítsanak a gamerek számára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)