Hirdetés

Videón a Rainbow Six Mobile, hamarosan telefonon is lövöldözhetünk

|

A tervek szerint még idén megérkezik a Ubisoft lövöldéjének okostelefonokra szánt változata, a Tom Clancy's Rainbow Six Mobile, ami kifejezetten izgalmasnak tűnik.

Hirdetés

A Rainbow Six franchise népszerűbb, mint valaha, a Ubisoft pedig igyekszik a lehető legtöbb platformon kiszolgálni a Siege rajongókat. A Game Passben is elérhető játékból készül például társasjáték, valamint érkezik az Android és iOS készülékekre szánt mobilos változat, ami kompaktabb formában teszi lehetővé, hogy ha nem bírjuk ki hazáig, már a buszon elkezdhessünk lövöldözni.

Néhány nappal ezelőtt a fejlesztők megmutatták nekünk a játékot, és bár egyelőre csak videókat láttunk belőle, izgatottan várjuk a további bejelentéseket.

Hirdetés

A Tom Clancy's Rainbow Six Mobile fejlesztéséért is a Ubisoft Montreal felel, a fejlesztőcsapaton belül azonban egy dedikált gárdát hoztak létre ennek gondozására, vagyis nem vesznek el erőforrást a PC-s és konzolos változattól. Három évvel ezelőtt kezdtek el dolgozni a projekten, a cél pedig az volt, hogy ne egy béna másolatot, hanem a valódi Siege élményt kapjuk meg mobilokon is. 

A Rainbow Six Mobile-ról videóban is mesélünk:

Ehhez persze az okostelefonos lehetőségekhez és igényekhez kellett igazítani a játékmenetet. A Rainbow Six Mobile minden elemét az alapoktól építették újra, hogy semmi fontos ne maradjon ki. Az operátorok természetesen megtartották különleges képességeiket, az irányítási lehetőségek megegyeznek az asztali változattal, a pálya itt is rombolható. A Siege elsőre bonyolult irányítását sikerült látszólag intuitív módon átültetni mobilra, és bár a felvételek alapján elég sok a gomb, remélhetőleg hamar ráérzünk majd.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A kütyüket az extra segédleteknek köszönhetően egyszerűbb használni, és a falban ütött, stratégiai fontosságú lyukak és lőrések kihasználása sem tűnik nehéznek. A HUD testreszabható lesz, az új játékosokat pedig egy részletes tutorial vezeti be a Siege rejtelmeibe. 

A tervek szerint még idén megérkező játék kapcsán egyelőre sok kérdésünk van. Az biztos, hogy a Bank és a Border pályák játszhatóak lesznek, a többiről egyelőre nem kommunikált a csapat, játékmódok közül pedig a Secure Area és a Bomb lesz biztosan elérhető. Az operátorok közül őket láttuk mozgásban: Sledge, Jäger, Valkyrie, Hibana, Bandit, Caveira, Twitch és Smoke (a borítóképen Ash, IQ, Thermite és Mute szerepel még), a pontos listát valamikor később kapjuk majd meg, illetve biztos, hogy itt is fokozatosan bővítik a rostert, ahogy a nagy játéknál. A meccsek rövidebbek, pörgősebbek lesznek: az 5v5 csatákat BO3 rendszerben vívhatjuk meg.

Egyelőre az sem derült ki, hogy lesz-e bármilyen kapcsolat az alapjáték és a mobilos port között, feloldhatunk-e például operátorokat, skineket vagy bármi extrát csak azért, mert egyébként is Siege rajongók vagyunk, de a Ubisoft szereti összekötni a játékait, úgyhogy erre elég nagy az esély.

A tervek szerint a Rainbow Six Mobile még idén megjelenik, sőt, hamarosan indul az előregisztráció a bétára, hogy már idő előtt elkezdhessük nyúzni a játékot. Ha ez megtörténik, természetesen azonnal beszámolunk majd nektek róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)