Hirdetés

Bármely mobiljáték kaphat Xbox Live támogatást

|

A mobilos SDK beépítése után az Xbox Live minden funkciója elérhető lesz a fejlesztők és játékosok számára.

Hirdetés

Volt már szó arról, hogy mobil platformokra terjeszkedik az Xbox Live, de eddig nem volt egyértelmű, hogyan.

Hirdetés

A Microsoft most bejelentette vadonatúj SDK-ját, melyet bárki beépíthet, akár iOS-re, akár Androidra fejleszti mobiljátékát. A felhasználók achievementekért küzdhetnek, használhatják a közösségi funkciókat, a családi beállításokat, elérhetik barátaikat, a korábban megszerzett Gamerscore-jukat gyarapíthatják már meglévő Xbox Live fiókjukkal (újat is lehet persze regisztrálni).

Egyelőre arról nem szóltak, hogy mely játékok fogják használni (a Minecraft bizonyára az elsők között lesz), de idővel remélhetőleg egyre több. A Nintendo Switch kapcsán nincs hír. Azt még megtudtuk, hogy minden fejlesztői eszközt egy csomagba, a Microsoft Game Stackbe söpörnek össze, így könnyebb lesz implementálni a különböző eszközöket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)