Hirdetés

Zsarolóvírust kap karácsonyra, aki elhiszi, hogy a Cyberpunk 2077-nek van mobilos kiadása

|

A játék futtatásával még a PS4-nek és az Xbox One S-nek is meggyűlik a baja; természetesen a telefonos kiadás ordas nagy kamu.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 körül tomboló viharokat nem segíti, hogy megjelentek azok az elemek, akik embertársaik megkárosításával szeretnének nyerészkedni egy kicsit. A Google Play Store-t imitáló egyik kamu weboldal kínálatában most megjelent egy "Cyberpunk 2077 béta verzió", mely természetesen nem a CD Projekt Red játékát, hanem egy zsarolóvírust rejt.

A Kaspersky kiberbiztonsági cég Android elemzője, Tatyana Shishkova mutatta be, hogy egészen pontosan hogyan működik a malware. Ha valaki bedől a kamu adatlapnak, és telepíti az alkalmazást, annak hozzáférést kell biztosítania a személyes adataihoz.

Hirdetés

Ha ezt megtesszük, akkor már kész a baj, ugyanis megjelenik egy képernyő, mely tájékoztatja az áldozatot, hogy a telefonján lévő adatokat zárolták, és csak úgy szerezheti vissza azokat, ha nagyjából 150 ezer forintnyi bitcoint utalnak el a zsarolóknak. Ha ez nem történik meg 10 órán belül, akkor törlik az adatokat.

A malware a CoderWare névre hallgat, mely a hírhedt BlackKingdom zsarolóvírus egyik variánsa. Shishkova azonban bemutatta, hogy van egy módja, hogy az ember feloldja a zárolást fizetés nélkül, azonban ez nem működik minden esetben. Ezt a módszert egy tweetben fejti ki:

A legjobb mód persze az, ha eleve nem ülünk fel ilyen meglehetősen átlátszó átveréseknek és tájékozódunk mielőtt letöltünk valamit. A Cyberpunk 2077-et jelenleg PC-n, Google Stadián, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X|S-en érhetitek el, igaz a Sony platformján jelenleg nem találjátok meg a Store-ban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)