Hirdetés

Azért a tanárok még mindig hatékonyabbak, mint az Assassin's Creed Origins

|

Egy kisebb kutatás szerint a játék Discovery Tour módja nagyon hasznos, de még nem éri el egy valódi tanár munkájának hatékonyságát.

Hirdetés

Már a sorozat elindulása óta sokan látják az edukációs potenciált az Assassin's Creed sorozatban, viszont az Origins volt az első olyan epizód, ahol a Ubisoft tudatosan meg is próbált építkezni a játékban rejlő lehetőségre. A Discovery Tour segítségével a játékosok a harcoket mellőzve fedezhetik fel az ókori Egyiptomot, miközben hasznos dolgokat tudhatnak meg arról, hogy a látottak hogyan kötődnek a valós történelemhez.

Hirdetés

A Games for Change Fesztivál egyik előadásán a Montréali Egyetem egyik professzora, Marc-André Éthier, valamint a Ubisoft egyik történésze, Maxime Durand is előadást tartottak egy kisebb kutatás eredményeiről. A kísérletben egy egyszerűbb témáról kérdeztek ki egy kisebb csoportot úgy, hogy az alanyok egyik fele tanártól tanulta meg, a másik fele pedig a játékból.

Összességében a tanár diákjai 51%-ban sajátították el a ismereteket, míg a játékból tanuló egyének pedig 44-%-ban, ami nyilván sok kérdést felvető összehasonlítás, de sajnos több részletet nem tudunk a kísérletről. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Ubisoft feladja, hiszen ez csak a legelső próbálkozásuk és Durant szerint később szeretnék, ha önmagában is működne a Discovery mód, esetleg gyengébb PC-ken is.

Ti mit gondoltok? Van jövője az oktatásban az Assassin's Creednek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)