Hirdetés

Hivatalos: idén csak írásbeli érettségik lesznek

|

Megszületett a döntés a 2020-as érettségi vizsgák kapcsán, teljesen eltörlik a szóbeliket.

Hirdetés

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatásából kiderült, tegnap megszületett a végső döntés, így végre tudni lehet, hogyan zajlanak majd a 2020-as érettségi vizsgák a koronavírusjárvány és a kijárási korlátozás tükrében. A hivatalos tájékoztatóból kiderült, hogy a 2020-as érettségik nem a korábban megszokott rendben tartják majd: csak írásbeli érettségiket szerveznek idén.

Hirdetés

Az előrehozott érettségik lehetőségét teljesen elvetik, ilyen vizsgákat nem tartanak - ennek az az oka, hogy kizárólag azokat a vizsgákat tartják meg, amelyek a felvételikhez szükségesek, az előrehozott érettségi pedig nem esik ebbe a kategóriába (így összesen 83 ezer vizsgázóval számolnak). Szóbelire egyetlen esetben lesz lehetőség: akkor, ha a középszintű vizsga ezt megköveteli, tehát nincs semmiféle lehetőség írásbelire - ez 3178 tanulót érint. 

Kiderült a vizsgák időpontja is: az írásbelik az eredeti terveknek megfelelően 2020. május 4-én kezdődnek meg, szigorú egészségügyi előírások mellett, például egy helyiségben egyszerre maximum 10 fő tartózkodhat, a tanulók között pedig meg kell lennie a másfél méteres távolságnak. 

Fontos továbbá kiemelni, hogy az érettségi idén egyáltalán nem kötelező, aki nem megy el vizsgázni, annak ősszel kell ezt pótolnia, azonban értelemszerűen ők kimaradnak az idei felvételikből. 

(Nyitókép: behir.hu)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)