Hirdetés

Robotszumó, workshopok, és izgalmas új technológiák várnak mindenkit Budapest legnagyobb robotrendezvényén

|

Gondolatokkal irányítható vezérlő, mentőrobot, programozás és sok érdekes program vár titeket az ingyenes FLL robotdöntőn és családi innováció kiállításon!

Hirdetés

Egyre nagyobb szerepet kapnak életünkben a robotok, még ha ezt nem is tapasztaljuk mindannyian személyesen. A következő néhány évben az automatizálás lesz a technológiai fejlesztések középpontjában, ez már most is jól látható egyebek mellett a robotpincérek és az önvezető autók példáján keresztül. Szerencsére hazánkban is számos cég tevékenykedik ebben a témakörben, és sokan segítenek a HelloWorldnek összerakni Budapest legnagyobb robotos rendezvényét, a január 11-ei, ingyenesen látogatható A Jövő iskoláját.

Hirdetés

A legjobb robotprogramozók és -harcosok

Negyvenkét csapat jelentkezett a három versenyre, melyek keretében tizenéves és magasabb korosztályba tartozó versenyzők próbálnak bizonyítani. Az EPAM közreműködésével zajlik az FLL, avagy a FIRST LEGO League regionális döntője, a tíz év alattiaknak szóló FIRST LEGO League Junior kiállítás, valamint a RoboLabor Országos Robotszumó Bajnokság HelloWorld kupája. Aki szurkolni jönne, vagy csak érdeklődik a robotprogramozás iránt, annak érdemes lesz figyelnie a versenyeket, amiket egyébként élőben közvetítünk a nap folyamán a GameStar YouTube csatornáján.

Tanulnál valami érdekeset?

Az EPAM, a HelloWorld, a Cleverside és a Funside a nap folyamán workshopokat tart, melyek keretében a Scratch és Micro:bit programozás, Arduino programozás, a stop-motion filmkészítés, a robotprogramozás (LEGO Mindstorms EV3) és a robotépítés mélységeiben lehet majd elmerülni. Lesznek drónok, valamint mindenféle KANO és LEGO készletek, a Rescube Robotics arról mesél, milyen különleges mentőrobotot építettek, a Mindrove pedig egy gondolatokkal irányítható vezérlőt hoz.

Vagy inkább lazítanál?

Természetesen nem csak az új információk miatt lesz érdemes kilátogatni, hiszen lesznek konzolos, VR- és társasjátékok (köztük az oktató nevelést segítő Plukkido táblajátékok), szimulátorok, LEGO kiállítás, LEGO játszóház, előadás például arról, hogyan válik Bécs okosvárossá és milyen a fenntartható várostervezés, valamint hogy hogyan lehet a világűr határáig felküldeni dolgokat, például egy lángost.

Na jó, megyek!

Akkor várunk szeretettel az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban, január 11-én reggel 10 órától 18:00-ig! A rendezvény menetrendje a következő:

A Jövő iskolája

Dátum: 2020. január 11. 10:00
Helyszín: Alternatív Közgazdasági Gimnázium (1035 Budapest, Raktár utca 1.)
Facebook esemény: Itt jelezd, hogy jössz! Szólj a szülőknek, barátoknak, gyerekeknek is!

A belépés INGYENES!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)