Hirdetés

A Minecrafttal már kémiát is tanulhatunk

|

Két kutató készített egy Minecraft modot, amivel a kémiát és a mérnöktudományok alapjait ismerhetik meg a gyerekek, ráadásul észre sem veszik, hogy tanulnak.

Hirdetés

A Minecraft egyik nagy előnye, hogy rengeteg kreatív opció áll rendelkezésünkre benne, emiatt pedig többen is kísérleteznek azzal, hogy hogyan lehetne oktatási célokra felhasználni a játékot. Két kutató létre is hozott egy modot a játékhoz, amit kifejezetten arra terveztek, hogy a gyerekek játszva tanulhassanak benne.

A Polycraft World lényege, hogy különféle kémiai anyagokat kombinálva új anyagokat és tárgyakat hozhatunk létre nagyjából úgy, mint a valóságban. Nyilván a folyamat egy kicsit egyszerűbb és kevésbé veszélyes, mint a valóságban, de az anyagok közötti reakciók valós tudományos elvekre épülnek. A kutatók célja az volt, hogy egy olyan oktatójátékot hozzanak létre, ami nem érződik munkának és a játékosok akkor is szívesen játszanak vele, ha éppen nem kötelező.

El is végeztek egy kísérletet, melyben 26 diák játszotta a játékot 11 héten keresztül, majd pedig egy tesztet kellett kitölteniük a megtanultak alapján. A tanulók nagy része sikeresen fel tudott ismerni néhány egyszerűbb polimert, néhányan pedig még a bonyolultabb összetételű anyagokra is emlékeztek.

Persze ez a minta rettentően kicsi volt ahhoz, hogy ezt valódi tudományos kísérletnek lehessen tekinteni, de ettől függetlenül nagyon ígéretes. Ti mit gondoltok? Milyen játék jelenhetne még meg az oktatásban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)