Hirdetés

Remekül szerepelt a budapesti csapat a világ legjobb robotprogramozói között

|

Díjjal távozott az Izidumbu Robotics, az AKG csapata a FIRST LEGO League versenysorozat houstoni világdöntőjéről.

Hirdetés

Nem mindennapi eredményt mondhat a magáénak a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) csapata, amely 108 másik formációval mérte össze tudását a FIRST LEGO League versenysorozat Houstonban megrendezett világdöntőjén. Az Izidumbu Robotics (Gyalus Csongor Gyula, Bartha Vince Döme, Gábos Marcell, Nógrádi Sára Kamilla, Székely Vera, Erdély Mara Rebeka, Somogyi Panna, edzőik Pásztor Judit és Angelus Farkas) teljesítményét motivációs díjjal jutalmazta a zsűri.

A döntőre kijutott csapatoknak az elmúlt évben először hazai pályán kellett megmérettetniük magukat, a FIRST és a LEGO Education közös robotikai versenyén világszerte 50 ezernél is több diák indult. A robotverseny mellett a zsűri a robotkonstrukciót (feltételül szabták, hogy kiemelkedő és megismételhető legyen, valamint megoldást kínáljon egy valódi globális problémára), valamint a csapat egységét és együttműködő készségét is értékelte.

Hirdetés

A magyarországi döntőt Szegeden rendezték meg, ahol az Izidumbu diadalmaskodott, s bár a világdöntőn nem sikerült a csapatnak megismételnie a bravúrt, így is elismerésre méltó, hogy a 108 induló formáció közül a 32. legmagasabb pontszámot érte el. Mi több, a nemzetközi bírók Motivációs díjat ítéltek meg számára.

"A négy napig tartó robotika verseny alatt rengeteg élménnyel gazdagodtunk, valamint fontos tapasztalatokat is szereztünk. Találkoztunk a világ minden pontjáról érkező csapatokkal; tanultunk tőlük és barátságokat is kötöttünk. Nagyon elégedettek vagyunk a versenyen nyújtott teljesítményünkkel, mind az innovációs projekt, mind a robot területén. A legbüszkébbek viszont az alapértékeinkre és csapatmunkánkra vagyunk, ezt a zsűri is értékelte, a Motiváció díjjal. Nagyon hálásak vagyunk felkészítő tanárainknak, edzőiknek, és mindazoknak, akik támogatásukkal lehetővé tették az utazásunkat"

- hangzik a csapat döntő utáni nyilatkozata.

Érdemes megjegyezni, hogy az Izidumbu a houstoni megmérettetés előtt is megvillantotta már oroszlánkarmait, a Brazíliában megrendezett nemzetközi Open viadalon dobogóra állhatott, a bírók szerint ezüstérmet érdemelt a robotdizájnja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)