Hirdetés

A jövő játékkészítőinek képzését segít beindítani a Microsoft

|

Egy érdekes új program újabb állomását indítja hamarosan útjára a Microsoft, aminek keretein belül a játékkészítéshez szükséges legalapvetőbb képességeket sajátíthatják vállalkozó szellemű fiatalok.

Hirdetés

Ma már minden korábbinál egyszerűbb belevágni a játékfejlesztésbe, aminek köszönhetően számos kiváló indie alkotás látott napvilágot az elmúlt években. A Microsoft viszont maga is szeretne segíteni, hogy játékfejlesztés még több fiatal számára lehessen elérhető karrier.

Hirdetés

Ennek érdekében indították útjára az Xbox Academy nevű programjukat, aminek keretein belül 14 éven felüliek számára nyújtanak majd három különböző kurzust, amik a játékkészítéshez elengedhetetlen alapokat mutatják meg. Lesz egy programozó kurzus, amiben a rendkívül könnyen hozzáférhető Unity motorral foglalkoznak majd a jelentkezők, illetve készülnek egy dizájneri képzéssel is, ami arra tanítja meg az ifjú titánokat, hogyan tervezhetnek meg új játékrendszereket és ezeket hogyan magyarázhatják el könnyedén másoknak is. Végül lesz egy általános játékfejlesztési kurzus is, ami azt a folyamatot mutatja be, hogyan lesz a kész játékelemekből egy konkrét, Xbox One-on és PC-n futtatható program.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az Xbox Academy önmagában mennyire lesz elegendő ahhoz, hogy valaki elkészítsen egy játékot, de az biztos, hogy a további tanuláshoz kiváló kezdőlökést adnak majd a program kurzusai. A magyar fiatalok viszont egyelőre kimaradnak a foglalkozásokból, mivel a kurzusok helyszínét a legnagyobb Microsoft üzletek adják az első áprilisi kör után most augusztusban is, így csak New Yorkban és Sydney-ben indulnak el az órák.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)