Hirdetés

Évértékelő 2015: ahogy Szada látta

|

Az Évértékelők sorát a játékos rendezvények örökös szerkesztője, a lelkes filmkedvelő és a CineStar mozgatórugója, Szada folytatja.

Hirdetés

Miután a Nightwolf házaspár és a falusi szárnyas már megosztották veletek az idei évüket, a sort most a GameStar Online egyszemélyes filmes kontingense folytatja, aki szeret ujjal mutogatni a delfineknek, és csípi, ha két rohamosztagos veszi körül. Következzék Szada! 

Annyi élménnyel - pozitívval és negatívval egyaránt - gazdagodtam idén, hogy alaposan el kellett gondolkozzak rajta, hogy végül mit osztok meg veletek, hiszen ha túl sokat panaszkodom, még savanyú alaknak tartanátok, ha pedig túl sokat ömlengenék, akkor se kapnék fizetésemelést, ezért végül megállapodtam magammal abban, hogy a lehető legőszintébb leszek, így kiírva magamból kicsit az év alatt felgyülemlett frusztrációt és ezáltal talán ti is jobban megismertek kicsit.

- Mi volt a legjobb 2015-es élményed? (nem játék téren)

Egyértelműen a filmes honlapom, a CineStar februári "újraindulását" tudom kiemelni, amit még a web4 indulásakor, 2010-ben hoztam létre többedmagammal és azóta is töretlenül munkálkodom rajta, nap mint nap. A megújult külcsín és a GameStar-családba való bekerülés megadta azt a löketet, amire már régóta vártam, azóta olyan ajtók is megnyíltak, amik addig zárva voltak és nem is gondoltam volna, hogy valaha másképp lesz. Rendkívül büszke vagyok rá, hogy egy kis blogból sikerült egy filmszerető közösséget teremtenem Pavlics Tamás és Nagy Zsolt kollégák segítségével, hogy a filmkészítők felkeresnek minket, hogy elismerősen beszélnek egy-egy alkotásukról készült cikkünkről, hogy milyen sok pozitív visszajelzést kapunk az olvasóktól és a magyar forgalmazóktól egyaránt és természetesen az sem elhanyagolható, hogy ősztől már a Könyvmolyz csapata is erősít minket a FilmMagazin mellett. Viszont - hangozzék ez bármennyire is jófiúsan - a rengeteg belefektetett munka kárba veszett volna, ha nem támogatott volna egy csodálatos feleség mindenben, akivel minden egyes eltöltött perc az idei legjobb élményem volt.

- Mi volt a legrosszabb (legkellemetlenebb) 2015-es élményed? (nem játék téren)

És ha már megígértem, hogy őszinte leszek, el kell árulnom, hogy az idei - és eddigi életem - legrosszabb pillanata az volt, mikor egy ultrahang alkalmával megtudtam, hogy elveszítettük a babánkat, mégsem leszek apa. Nem létezik olyan világ egyetlen párhuzamos univerzumban sem, ami ne omlott volna ott és akkor össze bennem, amit teljesen azóta sem hevertem ki, de megfogadtam, hogyha összejön a családalapítás (márpedig minden erőmmel azon leszek, hogy így legyen), akkor a kisfiamért vagy kislányomért dupla olyan hálás leszek a fentieknek.

Nagyot fordult velem a világ akkor is, mikor Gyu barátom év elején itt hagyott minket. Sosem feledem, mikor az élet dolgairól folytattunk eszmecserét a lakásán, mikor elsők között kaptam meg az Űrcsilliárdost megható üzenettel az első lapon, mikor egy fél éjszakát átbeszélgettünk arról, hogyan lehetne folytatni, miképpen látom én a karakterek hátterét és motivációit. Sűrűn eszembe jut mindazon jó tanács, amivel úgy látott el, mint tapasztalt apa a fiát. Örökre emlékezni fogok rá, ahogy egy órán át taglaltuk, hogy a szeplős lányok mennyire különlegesek, ez a mi közös kis visszatérő témánk volt.

- Mi volt a legjobb GSO-s élményed 2015-ben?

Bár már 2012 vége óta a GameStar csapatát erősítem, az ország legnagyobb játékos rendezvényére, a PlayIT-re csak idén tavasszal sikerült eljutnom, viszont meghatározó élmény volt számomra minden egyes pillanat BZ szóvicceivel, Daev hajával, az emelkedett hangulattal és a pacsizásokkal egyetemben. Ide kívánkozik még egy friss esemény, a Star Wars: Az ébredő Erő sajtóvetítése is, ahol olyan szerkesztőségi arcokkal nyomultunk, mint HP, Chava, Paca és Kaci, ráadásul végre sikerült találkoznom Csirkével és Stökivel is, így teljes volt az öröm. A GameStar Táborba és a GameNightokra ebben az évben sem tudtam ellátogatni, de jövőre ez is másképp lesz, mindenképpen megpróbálok beköszönni mindegyik eseményre, persze csak ha éppen nem én tartom a frontot a hírek terén.

- Melyik szerinted 2015 legrosszabb és legjobb játéka, és miért?

Mivel alaposan megválogatom, hogy azt a kevés szabadidőmet mivel ütöm el, így nem találkoztam egyetlen rossz játékkal sem, ellenben kiváló darabokkal annál inkább. Ezek közül toronymagasan kiemelkedik egy, amelynek már másodszorra álltam neki, ez pedig a The Witcher 3: Wild Hunt. A CD Projekt RED nem csak az év, az évtized szerepjátékot alkotta meg Ríviai Geralt történetének lezárásával, amelybe több órát pakoltam bele, mint amit bemernék vallani. Nem véletlenül ők a kedvenc csapatom, a Naughty Dogon és a Firaxis Games-en kívül szinte mindenki tanulhatna tőlük alázatot a játékosokkal szemben.

- Mit vársz 2016-tól?

Újabb mérföldköveket szeretnék magam mögött hagyni a CineStarral, több GameStaros eseményre vágyom eljutni, nagy álmom kiutazni Párizsba és ami a legfontosabb, a leginkább azt kívánom, hogy a következő évértékelőt már apaként írhassam.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)