Hirdetés

Ilyen volt a budapesti Microsoft PlayIT Show

|

Lemaradtál a budapesti Microsoft PlayIT Show-ról? Esetleg ott voltál, de nem tudtál mindent megnézni? Elmeséljük, milyen volt a buli.

Hirdetés

November 26-án került megrendezésre a Microsoft PlayIT Show idei utolsó állomása a Hungexpón, ahol több mint 25 ezer látogatóval együtt buliztunk egész szombaton. A rendezvény ezúttal csak egynapos volt, de így is elképesztő mennyiségű program várta az érdeklődőket.

Kezdjük is mindjárt az egyik legfontosabb oldallal, ami nem más, mint az esport. Itt került ugye megrendezésre a Lenovo Y kupa döntője, ahol kétmillió forintért küzdöttek az ország legjobb League of Legends és CS:GO csapatai, és a Microsoft-GameStar nagyszípadon bonyolították a World of Tanks Magyar Liga döntőjét is.

GameStar standnál az Aula Hearthstone profi verseny zajlott, de volt Overwatch 6v6 bajnokság, Battlefield 1 16v16 összecsapások, Call of Duty: Infinite Warfre, Halo 5: Guardians illetve Hearthstone és CS:GO 1v1 küzdelmek is.

Nemcsak esportból, hanem VR headsetből is minden eddiginél több volt a PlayIT-en. Több mint 100 eszköz, köztük rengeteg PlayStation VR, Oculus Rift, HTC Vive és Samsung Gear VR várta, hogy kipróbáljátok a legújabb játékokat. A legnagyobb nemzetközi sikercímek mellett hazai fejlesztőcsapatok saját játékaiba is belenézhettek az érdeklődők.

A 2016-os év legjobb játékai mellett megjelenés előtt próbálhatták ki a látogatók a For Honort, a Steepet és a South Park: The Fractured but Whole-t is. Nemcsak a játékok, hanem a gépek miatt is érdemes volt kinézni, hiszen a legdurvább konfigokkal érkezett az ASUS.

Az innovatív technológiák szerelmesei a 3D nyomtatással, robotprogramozással és drónokkal ismerkedhettek, míg az old-school dolgok kedvelői a retro gépek valamelyikével tölthették az időt.

Természetesen hazánk legnépszerűbb videósai sem hiányozhattak a Microsoft PlayIT Show-ról: TheVR, GameDay Iroda, BTurbo, Goodlike, Sirius, Pamkutya, Paplovag, GameGeek, Anett és Ancsa, Isti, Unfield, Diesel, Covery, és folytathatnánk még egész nap. A Diákhitel Videós Zónában színpadi programok, dedikálás és rengeteg meglepetés várta azokat, akik találkozni akartak kedvenceikkel.

A Cosplay Village programjai között ezúttal is ott volt a nagyszabású cosplay verseny, de gladiátor bemutató, figurafestő workshop, előadások, cosplay klubok, kerekasztal beszélgetések és fegyveres oktatás is várta azokat, akik érdeklődnek a jelmezek iránt.

A Chio Mozdulj Gamer Mozgalom színpadán egész nap izgalmas előadások várták a tudásra szomjazó látogatókat, a mozgás szerelmeseit pedig a Zombie Run, Lasertag, Teqball, falmászás és még legalább egy tucat különböző helyszín várta.

A nagyszínpad programját a Real Gianna Brothers zenekar koncertje zárta, velük hangolódhatott a közönség a közvetlenül a PlayIT Show után megrendezett Video Games Live koncertre, ahol a legjobb videojátékos zenéket hallgathattuk meg nagyzenekari előadásban.

A PlayIT-en megrendezésre került egy jótékonysági aukció is, ahol videós relikviák kerültek kalapács alá. A rajongói felajánlásokkal több mint félmillió forint gyűlt össze a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány számára.

A következő PlayIT Show-ra március 11-én kerül majd sor Szegeden, de a 2017-es év rengeteg meglepetést tartogat, amelyekről itt tájékozódhattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)