Hirdetés

Miért csak egynapos az őszi PlayIT? - a főszervezővel beszélgettünk

|

Idén miért csak egy nap? Milyen újdonságokra számíthatnak a látogatók? Mit tartalmaz az Excellent VIP jegy? Csanda Gergely, a PlayIT főszervezője minden kérdéseteket megválaszolja.

Hirdetés

Lassan de biztosan közeledik az őszi PlayIT szezon, ahol nemcsak egy pécsi és egy budapesti Microsoft PlayIT Show, hanem egy Video Games Live koncert is várja az érdeklődőket. Ennek kapcsán beszélgettünk Csanda Gergellyel, a PlayIT főszervezőjével.

GS: Korábban az őszi PlayIT kétnapos volt. Hogyhogy az idei csak egy napig tart?

Cs. G: Több szempontot vettünk figyelembe és ezek alapján döntjük el azt, hogy 1 napos lesz a novemberi PlayIT Show. Az időpontot szerettük volna két héttel előbbre hozni, egyrészt a partnereink miatt, hiszen ők pont ezen a hétvégén az első adventi vasárnappal indítják a karácsonyi értékesítési időszakot. Így a 2 napos PlayIT nekik már kicsit erőltetett menet. Másrészről pedig sok család is programot szervez az első adventi vasárnapra, így nekik sem akartunk "keresztbe tenni" egy két napos rendezvénnyel. 2017-re sikerült az időpontot módosítani, így akkor már reális esély lesz egész hétvégés rendezvényre. Egy biztos: nem fognak semmit sem érezni a kilátogatók, jobban széthúzzuk a rendezvényt és ezzel még élhetőbb lesz mint tavaly, vagy mint tavasszal. 35 ezer négyzetméteren bőven lesz mit látni, kipróbálni, élvezni.

GS: Milyen új programokra számíthatunk? Egy darabig szünetelt a ZombieRUN, most viszont visszatér. Terveztek változtatni a formulán, várható ebben valami újdonság?

Cs. G.: Már megvoltak az első programmegbeszélések, gyakorlatilag kijelenthető: jól állunk a szervezéssel, minden a menetrend szerint alakul. Több népszerű programot visszahozunk, ilyen a közkedvelt ZombieRUN, mely két éve volt utoljára. Sokkal több VR eszköz lesz kint, szerencsére már könnyebben be tudjuk szerezni őket, mint eddig. Megjelennek új esport játékok, a GameStar segítségével pedig dolgozunk egy olyan zónán, ahová csak egy bizonyos korhatár felettiek mehetnek be, és ahol a hardcore gaming van középpontban, reméljük ezzel jó pár embernek örömet okozunk. Fejlesztjük a GameART kezdeményezést, és a Cosplay részünket is. Rengeteg a terv, hamarosan mindenről beszámolunk majd nektek, ezért érdemes követni a PlayIT Facebook oldalát.

GS: A budapesti PlayIT-et a Video Games Live zárja, aminek mi nagyon örülünk, hiszen voltunk már az első magyarországi koncerten, szerettük (még interjút is csináltunk Tommy Tallaricóval)...

Cs. G.: Nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült visszahozni Vadász Dani barátom segítségével a rendezvényt Magyarországra. Ez egy világszínvonalú előadás, melynek keretén belül napjaink legnépszerűbb játékainak zenéi mellett nagyzenekari előadásban szólalnak meg az igazi klasszikusok is, így a fiatalabb és az idősebb korosztály is hallhatja kedvenceit, miközben a hatalmas kivetítőn az adott játékból vetítenek videókat. Egy igazi gamer nem hagyhatja ki ezt az előadást, éppen ezért teltházra számítunk.

GS: Úgy hallottuk, most minden eddiginél többet kínál a Collector's jegy. Mire számíthatnak a látogatók?

A visszajelzések alapján kicsit átalakítottuk a Collector's jegyünket. Sokkal több dolgot teszünk bele, így például a Video Games Live jegy is benne van (ennek foglalását külön kell intéznetek, a linkre kattintva megtudtok erről mindent - a szerk.), és jár garantált VR élmény a Collector's zónában. De az óránkénti sorsolás is nagy változás, hiszen a Collector's jegyesek között rengeteg nagy értékű ajándék talál még gazdára a nap folyamán.

GS: Idén megjelenik egy új jegytípus is. Miben nyújt ez többet az eddigi prémium kategóriás jegyeknél?

Cs. G.: Ezt a jegyet azoknak fejlesztettük ki, akik mindenképpen szeretnének találkozni az összes videóssal, és kicsit közelebbről megismerni őket. Az Excellent VIP bejutást biztosít a YouTuberek VIP részébe, illetve járnak hozzá egyéb extrák is. Ezt a jegytípust korlátozott számban bocsátjuk ki, maximum 60 db kerül értékesítésre.

GS: A pécsi és a budapesti PlayIT mellett számíthatunk még más rendezvényre az őszi szezonban?

Cs. G.: Tudom, most sokan azt várják, hogy igent olvashassanak. Nagyon örülök és nagyon köszönöm a rajongóinknak, hogy várnak minket mindenhol az országban. Ugyanakkor nem kis feladat egy ilyen rendezvény megszervezése, és most próbáljuk az évet jobban széthúzni, és a minőségben mindjobban javulni. A nagyobb városokból ismét indítunk kedvezményes árú buszokat a budapesti PlayIT-re, úgyhogy ezt érdemes figyelni, hamarosan megosztunk részleteket erről Facebookon és GameStaron is.

GS: Üzensz valamit a PlayIT Show közönségének?

Cs. G.: Veletek nőtt fel a rendezvény, együtt tettük azzá ami: Európa egyik legmenőbb rendezvényévé. Úgyhogy novemberben mutassuk meg ismét, milyen az, amikor 40.000 gamer egy helyen egy időben azt teszi ami a világon a legjobb: játszik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)