Hirdetés

PlayIT, az eltemetett E.T. és a dobozos kecske - mi történt a héten?

|

Ezen a héten számunkra a PlayIT volt a legnagyobb esemény, de azért történt még pár érdekes dolog a játékvilágban, amiről szívesen csevegnénk. Meg mutatunk egy hülye Trónok harca videót is többek között.

Hirdetés

Megint egy újabb vasárnap, megint egy heti összefoglaló, amit most igyekszem kicsit rövidebbre venni a szokásosnál, mivel csecsemőpózban görnyedve fekszem a gép előtt (igen, elég furcsa látvány), és úgy próbálok fáradtan gépelni valami értelmeset. A tegnapi nap bizony kemény volt, na. Még játszani sincs időnk ezen a hétvégén...

Tegnap a PlayIT-en rengeteget rohangáltunk. Az egész csapat mazurral az élen azon volt, hogy minél több színpadon ott legyen a GameStar teljes erővel, ráadásul saját színpadunk is volt, ahol tévés vetélkedők keretében osztottunk a lootot mindenkinek. Aztán volt tombola és pár elképesztő akció a GS standon, szóval tényleg egy egész mesét lehetne írni arról, hogyan is ment az áldás a tömegeknek.

A PlayIT kapcsán el is indult a GameStar Shop bétája, itt hamarosan sok érdekesség lesz majd megtalálható, érdemes lesz követni minket. A pénteki PlayIT Warm Up stream is nagy sikerrel futott, ezúton köszi minden kedves vendégünknek, hogy jelenlétükkel emelték a műsor fényét (vagy a színvonalát, sosem tudom, hogy melyik a jó, illetve miért pont fényt emel valaki). Ha esetleg lemaradtatok volna, akkor most egyetlen kattintásra vagytok a tutitól, érdemes belenézegetni a vasárnapi punnyadás közben.

Persze nem csak a GameStar (tegnap egyébként rájöttünk a PlayIT közönségével, hogy minden szó feltehetően arról kapta a nevét, aki feltalálta azt, ennek okán a GameStart GameStar Béla találta ki, családfáját még kutatjuk) háza táján pörgött az élet az elmúlt hét napban, de hát muszáj volt mindenek előtt magunkkal foglalkozni, elvégre nem vagyunk mi angyalok...

Mondom. Viszont tudunk legalább érdekességekről mesélni nektek, többet közt egy régi pletyka kinyomozásáról, sikerült megtalálni ugyanis azokat a régi E.T.: Extra-Terrestrial játékkazettákat a sivatagban, amelyeket az Atari ásott el a nyolcvanas években, hogy eltusolja a teljes bukást (a teljes sztori egyébként itt van). Nem tudom, hogy a mai játékpiacra ráférne-e egy ilyen sokk (lehet), de az biztos, hogy jó lenne, hogy ha a hype helyett megint előtérbe kerülhetne a játék maga. Vagy már az is haladás lehetne, ha a bemutatók őszinték volnának. Mondjuk így:

Miközben egyes címeket igyekszünk elfelejteni, másokat egyszerűen képtelenek vagyunk, inkább önerőből élesztjük újra őket, ha máshogy nem megy. Remek példa erre a számomra lenyűgöző Skywind projekt, vagy az Outcast HD, amit meg kéne még tolni egy kevés lóvéval, mert egyelőre nem úgy néz ki, hogy összejön. Egy új Prince of Persia játék már feltehetően nem szorulna nagyon segítségre, várjuk azt is, hogy a Ubisoft mit is tervez pontosan. Addig is itt van nekünk a Watch Dogs megjelenés, amire rá vagyunk pörögve rendesen.

A héten befutott egy Watch Dogs multiplayer trailer, amelyről hamarosan kiderült, hogy PS4-en futatták, így talán a konzolos grafikában kétkedők megnyugodhattak kicsit. A Limited Edition tartalmát is megismerhettük, a folytatásról is szó esett, de akinek ez még nem elég, annak van mit mondanunk első kézből is. Daev bizony megint útra kelt, és személyesen próbálta ki a játékot, részletes Watch Dogs előzetes köszönhető most neki, mindenképpen érdemes végigolvasni. Mindeközben Mocsy azon dolgozik a magyar forgalmazóval, hogy mi lehessünk az elsők, akik tesztelik majd a játékot, de erről majd bővebben mesélünk akkor, ha minden sikerül.

Ha már arról van szó, hogy mit is érdemes várni, akkor a héten bejelentett GRID Autosport is megér egy misét, amely kapcsán a Codemasters szeretné a második rész után csalódott rajongókat visszacsábítani valahogy a szériához. Érdekes módon ezt nem egy next-gen címmel teszik, egyelőre csak PC és a korábbi konzolgeneráció van képben, de legalább a Black Edition ígéretes (már akinek jut). Egy lag és bug nélküli Battlefield 4 is csábítóan hangzik (nem mintha a CoD: Ghosts kapcsán minden simán menne), a Warcraft mozi sem lenne már rossz, de talán a legjobb egy olyan Dark Souls játék lenne, ami PC-n nem okoz hatalmas felfordulást. Valahogy ez most a Dark Souls II esetében sem sikerült sajnos. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy legendás és epikus drámából hirtelen egy kilencvenes évekre hajazó tinivígjáték lenne... ó várj, már ilyen is van!

Sírtam a röhögéstől ezen, de már megyek is tovább. Mondjuk egy kecskével. Már a PlayIT-en is volt róla külön előadás, megérdemli a reflektorfényt. Főleg azért, mert már dobozos Goat Simulator is érkezhet. Fogalmam sincs, hogy ennek mi az értelme, de hát ha már szegény állat a parkour terén is egyre fejlettebb, akkor bizonyára megérdemli ezt a kiváltságot. Ahogy a Portal 2 a csavaros modokat. Vagy Kína az eSport arénát (nekem még mindig inkább ez, mint a foci). Vagy a Rubik kocka és a GameBoy az ünneplést. Vagy a The Last of Us az utolsó DLC-t. Vagy a Divinity: Original Sin azt a megjelenési dátumot, amit végre be is tudnak tartani szerencsétlen alkotói. Egyébként én is megérdemelném már, hogy jöjjön végre a Just Cause 3, kicsit lenne kedvem hozzá. Valahogy ilyen átéléssel nyomnám:

Itt jegyezném meg, hogy a fénypisztolyos játékoknál kevés szórakoztatóbb dolog van az iparban, ezt a véleményt mazurral osztom egyedül (én is egyetértek, Time Crisis, amíg el nem fogy a huszasom! - Paca), jól elvagyunk így. Azzal már talán többekkel egyetértünk, hogy egy Mario Kartos Wii U azért elég király dolog, és azért egy felújított Resident Evil 2-nek is tudnék örülni (tudom, hogy készül egy valódi sufni-remake, de azért jobban örülnék, ha a Capcom hivatalosan is mögé állna). A Destiny és a Dragon Age: Inquisition megjelenés sem hagy hidegen, ha már itt tartunk. És persze a GTA 5 PC-s megjelenés sem lenne rossz, mert ez már röhejes csúszás, gyanítom, hogy elég sok támogatót veszít mindeközben a konzolos pénzét számolgató Rockstar. Kérdés persze, hogy mennyire érdekli ez őket.

Milyen szépen megígértem, hogy ezen a héten rövidebb cikket írok, aztán ez lett a vége. Szóval akkor gyorsan még egy magazinosabb löket a végére: a héten volt kommandós támadás CoD vereség miatt, vetkőztettünk csajokat a Skyrimben, láttunk egy zseniális 64 kilobájtos demót, megismertünk pár kulisszatitkot a Ponyvaregényből, Eprespuszedlee The Elder Scrolls Online maratoni tesztje kezdetét vette, tágult kicsit a Star Wars univerzum, felépült Dánia a Minecraftban, az Evolve megint lenyűgözte a szerkesztőséget, befutott a LoL szinkron, túllépett saját határain a Hearthstone és megtudtuk, hogy vízbe fulladni alapvetően szar dolog. Kihagytam volna valami fontosat? Írjátok meg a hozzászólások között, és persze minden véleményt is örömmel veszek a hírek vagy a PlayIT kapcsán. Jövő héten megint lesz szubjektív összefoglaló, addig is ne maradjon senki se szomjas, jöjjön a rólam elnevezett egyszerű, egymondatos ivós játék: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)