Hirdetés

Külföldön is hódít a PlayIT Show

|

Hétvégén rendezték minden idők első az országhatáron kívüli PlayIT Show-ját, a Belgrádba látogató több mint 5000 ember pedig remekül bizonyítja, hogy a kezdeményezésnek van jövője.

Hirdetés

Még csak május vége van, de már most elképesztő mennyiségű rendezvényen vagyunk túl. A PlayIT Show Győr, Budapest, Debrecen és Pécs után most először Belgrádot is meghódította, a tavaszi szezont pedig két hét múlva egy szegedi bulival zárjuk majd.

A belgrádi rendezvénnyel a PlayIT immár nemzetközi szinten is jelen van. A hétvégén 5224-en látogattak ki, hogy részt vegyenek a programokon, találkozzanak kedvenceikkel és kipróbálják a legújabb játékokat és gamer kütyüket. Első nekifutásra ez bizony nem kis teljesítmény. Erről és a PlayIT jövőjéről beszélgettünk a rendezvény főszervezőjével, Csanda Gergellyel.

GameStar: Hogy sikerült a szerb PlayIT Show? Elégedett vagy a rendezvénnyel?

Csanda Gergely: Nagyon elégedettek vagyunk, és jók a visszajelzések is. Az első alkalmat próbaévnek szántuk, hiszen nagyon kevés tapasztalatunk van a szerb piacon. Látszik az, hogy milyen területeken kell változtatni, és az is, hogy mire van igény. A csapat és a magyar alvállalkozóink jelesre vizsgáztak. A több mint 5000 résztvevő mindenképpen hatalmas siker. Első magyar kiállításként léptünk ki külföldre, és ez a szám nagyon motivál minket a jövőre nézve.

GS: Milyen váratlan kihívásokkal kellett szembenézni a szervezés során?

CsG: A szerb rendezvény- és kiállítástechnikai piac le van maradva a magyartól. Nagy sok amatőr hibát követtek el a szerb alvállalkozók, és ezt nekünk kellett kijavítani. De a rendezvényre szerencsére összeállt minden, bár tőlünk független bosszantó hibák ott is voltak. De ezek olyan hiányosságok, amiket a látogatók nem is érzékeltek.

GS: Itthon rengetegen kíváncsiak a videósokra, Szerbiában is hasonló a helyzet?

CsG: Itt is az egyik legnépszerűbb helyszín a videós színpad volt, de azért a szerb youtuber közösség még le van maradva a magyar mögött. Közel sincs annyi videós kint, mint itthon.

GS: Mik voltak a legnépszerűbb programok?

CsG: A VR eszközök és a ReGamex retro kiállítása mellett hatalmas érdeklődés övezte a cosplay bemutatót. Egyértelmű, hogy a magyar cosplay a szerb előtt jár, nagyon színvonalas bemutatót csináltak a magyar jelmezesek. Összességében igyekeztünk minden olyan programból vinni egy szeletet, ami itthon működik. Volt Mozdulj Gamer rész, több mint 100 PC, rengeteg konzol. Kivittük a GameART kiállítást, és az esportra is nagy hangsúlyt fektettünk.

GS: Mik a tervek a jövőre nézve a határon túli rendezvényeket illetően?

CsG: Egy ilyen siker arra ösztönöz minket, hogy folytassuk a terjeszkedést. A szlovák és a román piac a következő potenciális PlayIT helyszín, jövőre valamelyik országban mindenképpen lesz PlayIT a szerb rendezvény mellett. 2017 hátralévő részében pedig a novemberi 2 napos budapesti PlayIT-re fókuszálunk, hiszen hatalmas show-t szeretnénk a gamereknek nyújtani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)