Hirdetés

Miben lesz más a ROG PlayIT Plus?

|

Éjszakai LAN-partik, korhatáros játékok, szakmai előadások. A ROG PlayIT Plus főszervezőjével beszélgettünk a most induló új rendezvénysorozatról.

Hirdetés

Ahogy azt sokan bizonyára tudjátok, az idei évben még szélesebb programkínálattal várja a hazai gamereket a PlayIT, hiszen a budapesti helyszín mellett négy vidéki nagyvárosba és Belgrádba is ellátogat a rendezvény. De ez még közel sem minden, hiszen közvetlenül az Xbox One PlayIT Show után egy teljesen új program, a ROG PlayIT Plus is bekerült a naptárba, amely az érettebb korosztály számára kínál izgalmas időtöltést. Erről beszélgettünk most Csanda Gergellyel, a rendezvény főszervezőjével.

GameStar: Miért döntöttetek úgy, hogy szükség van a PlayIT Plusra?
Csanda Gergely: Ennek több oka is van. Egyrészről a PlayIT már 6 éves lett, és bizony ez idő alatt felnőttek az első látogatóink. Másrészről a gaming piac átalakult az elmúlt években, egyre fiatalabban kezdenek el játszani a gyerekek. Nem szeretnénk emiatt lemondani az idősebb generációról, ezért döntöttünk a PlayIT Plus mellett.

GS: Ki a rendezvény célközönsége?
CS.G.: Nagyon fontos, a rendezvény 18 év felett látogatható. Azokat várjuk, akik szeretnének 18 év felettieknek szóló játékokat kipróbálni, és mindezt a saját korosztályukkal együtt szeretnék átélni.

GS: Változik-e a PlayIT Show programja az új rendezvény miatt?
CS.G.: Nem. Teljesen külön kezeljük a 2 rendezvényt. A PlayIT látogatók egy nagyobb helyszínen megszervezett, több programból álló rendezvényt kapnak. A PlayIT Plus kisebb területen, átgondolt programokkal, különlegességekkel várja a látogatókat.

GS: Az összes 2017-es PlayIT Show után lesz PlayIT Plus?
CS.G.: Nem. Szegeden sajnos nem alkalmas rá a helyszínünk. Ezen kívül minden PlayIT-en lesz PlayIT Plus, de ez nagyban függ az igényektől is. Ha azt érezzük Győr és Budapest után, hogy nem akkora a kereslet, akkor átalakíthatjuk a koncepciót.

GS: Milyen programokra számíthatnak azok, akik jegyet váltanak a PlayIT Plusra?
CS.G.: Mindenre, ami ma a gaming és IT vonalon érdekes lehet. Éjszakai lan partik, esport, modding, szakmai előadások, standup comedy, VR, PEGI 18-as játékok, és még sok minden más.

GS: Ha már itt tartunk, itt is lesznek különböző jegytípusok, mint a PlayIT Show esetében?
CS.G.: Két fajta jegyünk van, egy normál és egy Legendary jegyünk. A Legendary jegy gyakorlatilag a PlayIT-es Collector's jegynek felel meg. A jegyinfó már elérhető a PlayIT Plus wboldalán.

GS: A két rendezvény teljesen független egymástól, vagy végig a helyszínen maradhatnak azok, akik mindkettőre jegyet váltanak?
CS.G.: Teljesen független. A két rendezvény között 2 óra átállásunk van, tehát erre az időre ki kell ürítenünk a helyszíneket. Ugyanakkor gondolunk azokra, akik mindkét eseményre megvették a jegyet, nekik lesz olyan rész, ahol megvárhatják a PlayIT Plus nyitását.

ROG PlayIT Plus Győr

Időpont: 2017. március 11., 20:00-02:00
Helyszín: ETO Park, 9027 Győr, Nagysándor József u. 31. 
Facebook esemény: Itt jelezd, hogy jössz!
Facebook oldal: A PlayIT Plus hivatalos oldala

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)