Hirdetés

5 újdonság, amiért érdemes eljönnöd a tavaszi PlayIT-ekre!

|

Több izgalmas új program debütál az idei PlayIT-eken is, még meg nem jelent és frissen debütált játékok mellett például fontos e-sport döntőket is végigizgulhattok.

Hirdetés

A hétvégén kezdetét veszi a tavaszi PlayIT-szezon, először Győrben, két héttel később Debrecenben vehettek részt az ország legnagyobb videojátékos eseményén. A közkedvelt visszatérő programok, a VR-élmények, az e-sportok mellett számos újdonság is vár titeket; összegyűjtöttük, mit lesz különösen érdemes megtekinteni.

MNEB döntők

A hazai e-sport fejlődésének elengedhetetlen követelménye, hogy legyenek olyan, stabilan teljesítő csapatok és játékosok, akiknek igazán érdemes szurkolni, ebben pedig fontos szerepe lehet az első szezonjában tartó Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak is. A győri PlayIT-en személyesen is kifejezhetitek a támogatásotokat, ugyanis ez ad otthont az MNEB három offline döntőjének. A sort reggel 9 órától a Rainbow Six Siege bajnoki címéért folyó meccs nyitja a WiLD by Lagardére Sports és a Rift Esports részvételével, ezt követően 12:30-tól a Team Plague és a WiLD tör egymás Nexusára a League of Legends döntőben, végül 15:30-tól a Counter-Strike: Global Offensive két döntőse, a Budapest Five és a Salamander Gaming csap össze. Ha érdekel az e-sport, az idei győri PlayIT kötelező program!

Játssz a S.W.I.N.E. HD Remasterrel megjelenés előtt

Számunkra különösen kedves a magyar fejlesztésű kultjáték, a S.W.I.N.E. modernizált verziója, ami kipróbálható lesz a győri és a debreceni PlayIT-en is, jóval a május végén esedékes megjelenés előtt. A felújított verzió készítői nem csupán elhozzák a HD Remastert a kiállításra, hanem a vállalkozó szellemű játékosok ellen ki is állnak egy meccsre, sőt, ajándékkal is készülnek és mindenkinek, aki legyőzi őket: egy S.W.I.N.E.-os egérpadot adnak, ami egy újabb ok, hogy imádjuk őket.

Próbáld ki a Mortal Kombat 11-et!

A PlayIT idejére is friss és ropogós marad a Netherrealm legújabb, a héten megjelent alkotása; lehetőséged nyílik kipróbálni a Mortal Kombat 11-et minden véres részletével együtt az április 27-ei győri és a május 11-ei debreceni PlayIT-en is! Ha kicsit komolyabban veszed a verekedős játékokat, egy versenyen is bizonyíthatsz a Fighter Zone-ban, ami egy igazi harcoshoz méltó kihívásnak ígérkezik.

Társasjátékok

Az utóbbi években Magyarországon is egyre inkább érezteti hatását a társasjátékok reneszánsza, ami a videojátékosok közül is sokakat beszippantott. A PlayIT-eken is változatos társasjátékos programok várnak (sok más mellett lehet például játszani az Azullal, a Munchkinnel, a Dobble-lel, a Carcassonne-nal, a Cash and Gunsszal vagy a Tokió királyával), sőt, az alkalmi kikapcsolódás mellett hosszabb távú hobbiként is működő játékokba is belekóstolhattok. Győrben az egyik legnépszerűbb gyűjtögetős kártyajáték, a Magic: The Gathering alapjaival ismerkedhettek meg, Debrecenben pedig egy szerepjátékos klub segítségével kóstolhattok bele abba, milyen is egy RPG, ha a képernyő helyett papír, dobókockák és a képzelet segítségével kelthettek életre mágikus világokat.

Apex Legends verseny

Néhány hónapja különösebb előzetes csinnadratta nélkül érkezett meg az Apex Legends, és pillanatok alatt belopta magát a battle royale műfaj kedvelőinek szívébe. Az egyik legnépszerűbb új FPS-ként a PlayIT programjából sem maradhat ki a Titanfall-széria spinoffja. Az Apex Legends helyszínen 18 PC várja a játékosokat, ahol a jelentkező csapatok között egy, a killeket és a meccsen elért helyezést is számításba vevő pontszám alapján feláll egy rangsor, a legjobb pedig jutalommal távozhat.

Természetesen ezek mellett is számos érdekes programmal vár titeket a PlayIT mindkét helyszínen. A teljes győri programot ezen az oldalon, a rendezvényig pedig várhatóan még bővülő debreceni felhozatalt pedig erre a linkre kattintva nézhetitek meg. Jegyeket előbbire itt, utóbbira ezen az oldalon tudtok vásárolni, de a helyszínen is egész nap kapthatók lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)