Hirdetés

Fantasy és Star Wars - így nyomtuk mi a PlayIT-en

|

A PlayIT-en a GameStar stand két világot is megidézett. Fantasy és egy messzi-messzi galaxis, rengeteg nyeremény és egy király nap. Felidézzük.

Hirdetés

Lezajlott a budapesti Microsoft PlayIT Show, és bár a szervezők már a 2017-es rendezvények előkészületein munkálkodnak, mi azért pillantsunk még vissza gyorsan a novemberi Show izgalmaira. A GameStar csapata külön standdal várt benneteket, ahol a PlayIT egész időtartama alatt pörögtek az események. 

A fizikai kártyajátékok népszerűségét lassan túlzás nélkül felülmúlják a videojátékos verziók, ezek közül pedig kétségtelenül a Blizzard alkotása a legnépszerűbb. Nem is csoda, hogy a Hearthstone elengedhetetlen szereplője a gamer rendezvényeknek. A GameStar standnál zajlott például egész nap a profi játékosok küzdelmeinek helyet adó Aula Hearthstone verseny, ahol 100.000 forintos összdíjazásért szálltak harcba a versenyzők. A PlayIT-en folyó meccsekig csak az előzetes selejtezőkön túljutott tehetségek érhettek el, itt pedig estére természetesen kiderült, ki az ország legjobb Hearthstone játékosa.

A Hearthstone a fantasy vonalat képviselte a GameStar standnál, de azok is megtalálták nálunk számításaikat, aki inkább egy messzi-messzi galaxisba vágytak és a birodalmi rohamosztagosok, illetve a lázadó katonák bőrébe szerettek volna belebújni. Az LG hatalmas monitorjain próbálhatta ki mindenki a Star Wars Battlefrontot, ami ilyen egyedi perifériákon egy igazán különleges élményt jelentett. Az óriási monitorok kicsomagolásánál mi is elképedtünk a méretek láttán, akiknek pedig volt szerencséje lenyomni pár meccset ezek előtt ülve, garantáltan jó ideig emlegetni fogják a 21:9-es képarányú látványt. 

Az SWMini csapata gyönyörű Star Wars maketteket mutatott be szintén ugyanitt, valamint az új Star Wars: Sorsok kártyajátékkal is tehetett egy próbát minden látogató. Ez a társas a kártyás és kockás játékok legjobb elemeit ötvözi, igazán egyedi kombinációval és egy jól megszokott világgal ötvözve. Standunk Star Wars Cantina névre keresztelt részlegén ráadásul igazi rohamosztagosok és más jelmezes karakterek is feltűntek, velük is bárki készíthetett egy közös fotót. Emellett retro játékokkal is kedveskedtünk a rajongóknak, így a régebbi generációk kedvelőinek is lehetőségül nyílt a nosztalgiára. 

A Barnight Taverna szekcióban a GameNightok hangulatát idéztük meg, itt fantasy társasokkal játszhattatok, és tehetséges cosplayerekkel mérhettétek össze tudásotokat. A The Witcher 3: Wild Huntközkedvelt kártyajátéka, a Gwent fizikai formájában is kipróbálható volt, persze csak akkor, ha valakinek volt mersze kiállni Yennefer ellen.

A Wargaming játékainak kedvelői számára is megérte betérni hozzánk a PlayIT-en, mivel PlayStation 4 Prón, egy hatalmas 4K-s tévén lehetett kipróbálni a tankvezetés élményét. Sőt, a Wargaming európai szóvivőjét is vendégül láttuk, akivel Gócza interjút is készített. Ezt a felvételt a GameStar Plus tartalmak között találjátok majd meg. 

Idén teljesen egyértelmű, hogy minden a virtuális valóság körül forog, mi pedig egy PlayStation VR headsettel felszerelkezve érkeztünk a helyszínre, ezt is kipróbálhattátok a GameStar stand mellett. Ha esetleg lemaradtatok volna róla, akkor a GameNightokon ismét kipróbálhatjátok majd a Sony VR eszközét. 

2017-ben ismét négy vidéki nagyvárosban és Budapesten is újabb PlayIT Show-k várnak benneteket, úgyhogy ideje már most felkészülni a következő évre. Mi biztosan ott leszünk! Ugye ti is?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)