Hirdetés

Idén még nem lesz dalai láma, Éjkirály viszont igen - interjú Csanda Gergellyel

|

A PlayIT Show főszervezőjével beszélgettünk a rendezvénysorozat jelenjéről és jövőjéről

Hirdetés

Már jó előre piros betűs ünnepként kerül bele a novemberi PlayIT Show a hazai gamerek naptárába. A budapesti rendezvény idén is két teljes napon át dübörög majd a Hungexpo területén, mi pedig gyorsan el is csíptük pár kérdés erejéig a PlayIT főszervezőjét, Csanda Gergelyt, aki már hosszú évek óta gondoskodik arról, hogy a látogatók folyamatosan friss élményekkel gazdagodjanak.

GameStar: Nehéz feladat lehet évről évre megújulni és folyamatosan érdekesnek maradni. Szerinted mivel érte el a PlayIT, hogy minden évben rengetegen látogatják, és szép lassan országos rendezvénysorozattá nőtte ki magát?

Csanda Gergely: Nem tagadom, valóban komoly feladat, főleg azért, mert a mai fiataloknak nem elég az átlagos. Mindenből többet kell nyújtani, és vonzónak kell lenni. Sokkal gyorsabban változik a gamingpiac, mint mondjuk három éve, de kis túlzással az is kijelenthető, hogy ami három hónapja még érdekes volt, mára alapnak számít. Ezzel kell megharcolnunk, de úgy érzem, eddig jól reagáltunk.

GS: Számodra mi a legnagyobb durranás, amit sikerült tető alá hozni a novemberi rendezvényre?

CsG: Nehéz kiemelni bármit is, mert igyekszünk folyamatosan fejlődni. De ha mégis ki kellene pár dolgot emelnem, akkor mindenképpen megemlíteném azt, hogy idén már nemcsak a Trónok harcából jön színész, hanem a Harry Potterből is. Megvalósul végre a szülőmegőrző a Generali támogatásával, itt lesz a Trónok harca egyik sárkányának szobra a trón mellett, illetve az Éjkirályt alakító színész is. Lesz RageROOM, ahol bárki szétverhet egy monitort vagy egy tévét. Több mint
1500 négyzetméteren lesznek társasjátékok, és minden eddiginél nagyobbra nőtt a PlayIT Plus zóna. Bevezetjük a kártyás fizetést, mindenki ingyen kaphat egy menő PlayIT Cardot, amit a rendezvény után is használhat. És minden eddiginél több eszköz lesz kint. Sorolhatnám reggelig, de a weboldal azt hiszem, beszél helyettem.

GS: A PlayIT-en mindig is kiemelt szerepet kapott az e-sport. Idén mire számíthatnak a műfaj rajongói?

CsG: Ezen a téren is komoly fejlesztés várható, hiszen a PlayIT-en lesznek az MNEB osztályozó kupa döntői. Három gyönyörű színpad, hatalmas PUBG- és Fortnite-helyszín várja a látogatókat, és természetesen őrületes versenyek a legjobb kommentátorok tolmácsolásában.

GS: Ha bárkit választhatnál a világon, akkor ki lenne az a híresség, akit mindenképpen meghívnál vendégként a PlayIT-re?

CsG: A dalai láma.

GS: A budapesti PlayIT Show lesz az idei utolsó állomás a rendezvénysorozatban. Jövőre terveztek valami komolyabb változtatást, lesznek esetleg új helyszínek?

CsG: Sajnos ezzel kapcsolatban nincsenek jó híreim. Bármennyire is sajnáljuk, Szeged nem kerül be a 2019-es naptárba. Sajnos nincs megfelelő helyszín továbbra sem a városban, így ott biztos nem lesz jövőre PlayIT Show. Ugyanakkor nem feledkezünk meg a szegedi gamerekről, igyekszünk valamilyen megoldással elhozni őket a budapesti rendezvényre. Siófokot szeretnénk állandósítani, illetve Budapest kapcsán is lesznek változások, de erről később.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)