Hirdetés

Szegedi PlayIT, Pokémon GO és PlayStation évforduló - mi történt a héten?

|

Lezajlott az őszi szezon első PlayIT rendezvénye, érkezik egy Pokémon játék, melyben a való világba költöznek a kis szörnyecskék és egy kerek évfordulót ünnepelhetett a PlayStation. Lássuk, milyen izgalmak történtek a héten!

Hirdetés

Egy újabb remek hetet tudhatunk magunk mögött. Végre az időjárás is úgy gondolta, hogy eleget izzadtunk ezen a nyáron és kicsit enyhülni látszott a meleg, ennek köszönhetően pedig még vidámabban indulhattatok "keresni a jelet", ugyanis egy érdekes nyereményjáték zajlott a héten. A Gears of War játékokból már jól ismert logót kellett megtalálnotok Magyarország különböző pontjain, nem kisebb nyereményért, mint egy Gears of War Ultimate Edition Xbox One gépcsomag. A kalandos jelvadászaton kívül is történt sok érdekesség a héten. Tartastok velem szokásos vasárnap esti szeánszunkon és nézzük át együtt a hét legfontosabb híreit.

Ezen a héten ugyan nem érkezett új GameStar Hype, de helyette bőven akadt más izgalmas videós tartalom. A mi szeretett Kacink ugyanis Krakkó meseszép városában járt és még egy igazi sóbányába is lemerészkedett azért, hogy be tudjon nektek számolni a készülő Heroes VII-ről. A Heroes VII bemutatóról készült videós anyagunkat is érdemes meglesni, Kaci és az elf hölgy afférja igazi csemege, higgyetek nekem!

Partiscumi PlayIT

Szegedre látogatott az ország legnagyobb gamer rendezvénye, vagyis a PlayIT. Mi is ott voltunk a rendezvényen, a nagyszínpadon például BZ és Daev vezette a műsort frenetikus módon, a GameStar standjánál pedig filmes relikviákat is kaphattak a vásárlók. Én a FIFA verseny levezénylésében segédkeztem, a többiek az Oculus Riftek előtt sorakozó tömeget szolgálták ki a virtuális valóság élményével, de a legnagyobb attrakció, amit az 576 Kbyte jóvoltából kipróbálhattak a látogatók, egyértelműben a vadonatúj Guitar Hero Live volt. Az erre kialakított színpadon a már újratervezett kontrollerekkel lehetett a műanyag húrok közé csapni.

Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci

Apropó FIFA! Az évente érkező focis móka legújabb felvonása, a FIFA 16 kapcsán több hírt is olvashattatok nálunk a héten. Megtudtuk, kik lesznek a legjobb játékosok, elérhetővé vált a demo változat, kiderült miben is lesz végül más az Xbox 360 és PlayStation 3 változat, továbbá láthattátok hogyan reagálnak a focisták, ha megmutatják nekik a FIFA 16-beli statjaikat. Nem voltak túlzottan boldogok. 

Eb a vadász kutya (esetünkben medve) nélkül

Örülhettek a Heroes of the Storm játékosai, hiszen új hős érkezett a Nexusba. Rexxar, a félig ork, félig ogre, de százszázalékosan halálos új karakter végül erősen megosztotta a közösséget. A Blizzard konkrét tervekkel készül a szemétkedő játékosok ellen, a cosplayereknek pedig külön Cosplay Reference Kit csomaggal kedveskednek. 

Már csak egy hajszál választ el bennünket a Destiny: The Taken King megjelenésétől. A méretes kiegészítő előtt még kapott egy átfogó frissítést, mely - lévén most indul a második év - a Destiny 2.0 nevet kapta. A kiegészítő kapott egy borzasztóan ütős előzetest és egy élőszereplős reklámot is, ha pedig nem rendelitek elő a The Taken Kinget akkor rossz dolgok történhetnek, ez derül ki a Jimmy Kimmel csatornájára felkerült videóból is.

Szerezd meg hát mind

Elképesztőnek ígérkezik a legújabb Pokémon játék. A Pokémon GO a kiterjesztett valóság élményére épít, és kedvenc kis szörnyecskéinket a valóságba helyezi át. Így hátul a kertben vagy akár kint az utcán is vadászhatunk vad Pokémonokra.

A fenti közcím tökéletesen illik az Apple termékekre is, tárgyaljuk hát meg itt a legújabb Apple TV bejelentését. Az új berendezés igazából nem egy játékkonzol (és nem is a PS4 vagy az Xbox One vetélytársa lenni), de a cég nagy szerepet szán az appoknak, és számos játék is érkezik rá. Érintőképes irányítója a Nintendo Wii kontrollerére hasonlít a legjobban, de kapott egy érintőfelületet is. Érdekesség, hogy a Apple Special Event után az Epic Games bejelentette, hogy aki kapja marja, vagyis az iOS-re megjelent Infinity Blade sorozathoz tartozó összes anyagot, hangot és modelleket is elérhetővé teszik a felhasználók számára. Az EA viszont több játékot is töröl az App Store kínálatából.

Nem csak a húszéveseké a világ

Kereken húsz évvel ezelőtt jelent meg az első PlayStation konzol nyugaton. A jeles évfordulót mi egy kvízzel ünnepeltük meg, melynek segítségével ti is megtudhattátok, mennyire ismeritek valójában az első PS konzolt. A Sony masinájához kapcsolódó hír még az is, hogy drágább lesz az egyedi Star Wars Battlefront festéssel eláttot PlayStation 4, továbbá kiderült, a The Last Guardian ott lesz a Tokyo Game Show 2015-ön. A Star Wars Battlefront kapcsán egyébként kiderült mit is takar a Drop Zone játékmód.

Egy kis ez, egy kis az

Egy fergeteges videóból kiderül, milyen lenne ha valakinek J.J. Abrams tévedésből egy igazi fénykardot küldene. Hasonlóan humoros lett a Rocket League őszinte előzetese is. Hardcore címen érkezik a világ első, teljesen FPS nézetet használó filmje. Ha szeretitek az FPS játékokat, akkor töltsétek ki kérdőívünket, ami erre a zsánerre fókuszál. Kiderült a Dark Souls III, az Elite: Dangerous Xbox One-os és a The Witcher 3: Hearts of Stone megjelenési dátuma, valamint megérkezett a Star Wars: Uprising. A Hearts of Stone-ról egyébként sok más apróságot is megtudtunk végre.

View post on imgur.com

Zárt béta tesztet kap az új Need for Speed játék, és teszteltünk pár gamer fülest, erről átfogó cikket találhattok a GSO-n. Olvashattátok még, hogy bemutatkozott a Street Fighter V legújabb karaktere, Rashid, a Dragon's Dogma: Dark Arisen felújítva érkezik PC-re, a Rise of the Tomb Raider pedig többjátékós mód nélkül jön, bár ez lehet nem is olyan nagy baj. Lehetséges, hogy már a gépeteken csücsül a Windows 10 telepítője, akkor is, ha egy csöppet sem vagytok kíváncsiak a legfrissebb operációs rendszerre. Egy végtelenül szomorú hír is jutott a hétre, ugyanis ismét csúszik a The Neverhood szellemi utódjának tekinthető Armikrog.

Több mint valószínű, hogy te is teljesen rosszul ejtetted ki Voldermort nagyúr nevét, de ezért semmiképpen se csüggedj. A lényeg ugyanis az, hogy izgalmas hírekben gazdag hét napot tudhatunk magunk mögött és holnap egy újabb remek hetet kezdhetünk el. A hétfő mindig nehéz, de ha kedvenc jelmondatunkat mantrázzátok akkor ez is könnyebb lehet egy picit. A szöveg nem nehéz, ti is jól ismeritek: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)