Hirdetés

Szurkolj a Magyar E-sport Válogatottnak, vagy szállj versenybe te is a PlayIT-en!

|

Counter-Strike: Global Offensive-ben és eFootball 2022-ben is versenybe szállnak hazánk legjobb e-sportolói a PlayIT Show-n!

Hirdetés

Ahogy a videojáték-iparnak, úgy a videojátékos rendezvényeknek is elengedhetetlen részévé vált az e-sport, ami hazánkban is egyre több érdeklődőt vonz: olyannyira, hogy nemrégiben megalakult a Magyar E-sport Válogatott, melynek akár te is tagja lehetsz!

A PlayIT Show powered by Mastercard keretében kerül sor a Nemzeti Válogatók döntőjére két játékban is, ezek legjobbjai pedig kijuthatnak a nemzetközi, regionális versenyekre!

Magyar E-sport válogatott

A CS:GO esetében a május 14. és 21. között zajló nyílt selejtezőre bárki nevezhetett, az online nemzeti döntőre pedig május 28-án kerül sor, ahol a 4 továbbjutott selejtezős és 2 meghívott csapat küzd meg a végső győzelemért és az EB-részvételért. A Nemzeti Válogató döntője 2022. június 11-én lesz, az itt szereplő 20 játékos a magyar válogatott legbővebb VB-keretét alkotja majd. 

A Magyar E-sport Válogatott 2022. július 5. és 10. között, a Nagyváradon megrendezendő CS:GO Európa bajnokságon mutathatja meg, mire képes, 2022. november 27. és december 7. között pedig a Balin tartandó 14. IeSF VB-n bizonyíthat nemzetközi szintéren.

Terítékre kerül az eFootball 2022 is, melynek nyílt selejtezője május 28-án zajlik, bárki nevezhet, a 4 legjobb játékos érdemli ki a továbbjutást. A nemzeti döntőt 2022. június 12-én tartják, a selejtező legjobbjai mellett 4, tavalyi eredményei alapján meghívott játékos is versenybe szállhat. A válogatott első nagy megmérettetése 2022. szeptember 7-11. között, az eFootball Európa bajnokságon, Podgoricában lesz, a világbajnokság pedig Balin zajlik majd, ide akár szintén kijuthat hazánk csapata.

Magyar E-Sport fesztivál

Ugyancsak a PlayIT Show powered by Mastercardon jut szerephez a Tippmixpro Magyar E-sport Fesztivál, a PlayIT e-sport színpadánál felvételről jelentkeznek be a vendégek. Ennek keretében a CS:GO és a FIFA legjobbjai vetélkednek a 700 ezer forintos összdíjazás egy szeletéért. Előbbi esetében május 20-án és 27-én szervezték meg a nyílt kvalifikációt, utóbbinál még nevezhettek a június 4-ei, második körre. A Tippmixpro Magyar E-sport Fesztivál e-sport versenyeit június 11-12-én a PlayIT keretein belül kell keresnetek.

A PlayIT Show powered by Mastercard belépőjegyei továbbra is elérhetők elővételben a PlayIT.hu-n, köztük az extra kedvezményes K&H normál jeggyel!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)