Hirdetés

5 dolog, ami miatt különösen jó a Pulse 3D, a PlayStation hivatalos headsetje

|

Amellett, hogy mutatós, számos különleges funkcióval fokozza a PS4-es és PS5-ös játékok által kínált élményt - és még más eszközökkel is használható.

Fejhallgatót választani meglehetősen nehéz feladat. Gyakorlatilag minden tulajdonságot figyelembe kell vennünk, hogy olyat találjunk, ami tökéletesen megfelel, hiszen a hangzás mellett a kényelem, a dizájn, a kompatibilitás is fontosak, sőt, nem mindegy, hogy játékhoz használnánk elsősorban, vagy zenehallgatáshoz, filmezéshez. Ezért nehéz megtalálni a legjobb fülest, és ezért örülünk annak, ha nem kell a teljes választékot átböngésznünk.

Vannak ismert, megbízható márkák, de egy konzolos játékosnak még csak ezeket sem kell ismernie, mivel a gyártók szerencsére maguk is minőségi, sőt, kimondottan saját közönségüknek szóló, a konzolokhoz igazított füleseket készítenek. A PlayStation 4-nél nagyon szerettük a Gold Headsetet, a PlayStation 5-tel megjelent, PS4-gyel is kompatibilis Pulse 3D viszont még ezt is felülmúlja.

Hirdetés

1. Maximális kényelem, órákon át

A vezeték nélküli fejhallgató kétféle változatban érhető el jelenleg, de ezek csak külsőben térnek el egymástól. Akinek fontos, hogy a dizájn illeszkedjen az alap DualSense-hez és a PS5-höz, annak a fehér-fekete variáció fog inkább tetszeni, de a sötétséget jobban kedvelőknek ott a teljesen fekete, Midnight Black kiadás. A műanyag keret strapabíró, és bár nem állítható, a gumi fejpánt automatikusan fejformánkhoz illeszkedik; stabilan tartja a headsetet, de rugalmas mivoltából adódóan nem vág árkot a hajunkba. A puha, műbőr bevonatú fülpárnák jól szellőznek, de a hangot is kellő mértékben zárják, hosszú órákon át kényelmesen játszhatunk, mivel a füles nem szorít, csak épp annyira, hogy a fejünkön maradjon. Mindössze 295 grammot nyom, egyáltalán nem súlyos.

2. Minden beállítás egy gombnyomásnyira

Az irányítógombok a bal fülpárnán találhatók, ahogy a töltésre használható USB-C csatlakozó és a 3.5mm-es jack bemenete is. Gombnyomásra némíthatjuk a mikrofont, állíthatjuk a hangerőt, és külön kapcsolóval szabályozhatjuk azt, hogy a játék hangereje és a velünk egy partyban lévő játékosok hangja mennyire legyen hangos. A játékbeli- és beszédhang általunk belőtt egyensúlya akkor is érvényes marad, amikor nem kommunikálunk senkivel, így érdemes ezt átállítani, ha túl halknak érezzük a headset hangját. Találhatunk még egy kapcsolót, amit átkattintva visszahalljuk magunkat, így ellenőrizhetjük a mikrofon működését, hangerejét - vagy leginkább a saját beszédhangunk erejét. Minden funkcióhoz tartozik hangjelzés, valamint felvillannak ikonok a képernyőn, amik más gyártók headsetjeinél nem jelennek meg.

3. Használhatod PlayStationnel és PC-vel is

Csatlakoztatni egy USB-vevő segítségével tudjuk PS4-hez, PS5-höz és PC-hez is. Ha bekapcsoljuk a konzolt, a füles automatikusan csatlakozik, ha kilőjük, kikapcsolja magát, így nem merül akkor sem, ha elfelejtenénk átkattintani a kapcsolót. Akkumulátora 12 órán át bírja, de ha ez nem lenne elég, villámgyorsan feltölthetjük. A mellékelt jack kábelt használva akkor is játszhatunk, ha nincs benne már szufla, illetve hozzákapcsolhatjuk a Pulse 3D-t más eszközökhöz, de ilyenkor a hangminőség valamivel gyengébb, és nem használhatjuk a hangerőszabályzó gombokat.

4. Jobb, mint a Pókösztön

Ahogy azt a neve is sugallja, a 3D-s térhatással emelkedik ki a Pulse 3D igazán. A hangzása eleve jobb, mint a hasonló árkategóriájú vezeték nélküli fejhallgatóknak átlagban, kielégítő mértékű a basszus, a magas hangokat és a középső tartományt is tisztán hallhatjuk. Ha viszont olyan játékkal játszunk, amibe a 3D Audio-támogatást beépítették, egészen újszerű élményben lehet részünk.

A PlayStation 5-ben elérhető Tempest 3D AudioTechnek köszönhetően nem csak azt hallhatjuk, honnan jönnek a hangok, de azt is meg tudjuk mondani, milyen távol vannak. Ezt egyébként más headsetekkel és hangrendszerekkel is használhatjuk, de igazán a Pulse 3D-vel jön ki, mire képes a megoldás. A rendszerbe épített EQ segítségével szabadon állítgathatjuk a hangszínt, de választhatunk előre elkészített, finomhangolt módok közül is. Egészen különleges, ahogy

  • a Ghost of Tsushimában halljuk a víz csörgedezését;
  • a Spider-Man: Miles Moralesben a város zajait és az ellenfeleinket;
  • a Returnalben az eső kopogását, sőt, sokat segít, hogy tudjuk, honnan érhet minket támadás;
  • a Call of Duty-kban a környezeti zajokat;
  • a Demon's Soulsban mindent, ami ránk hozhatja a frászt;
  • a Ratchet & Clank: Rift Apartban a környezet minden apró moraját;
  • és számos egyéb, Sony-exkluzív és külsős fejlesztők által készített játékban mindent, ami ahhoz kell, hogy igazán beleélhesd magad.

5. Nem csak te hallasz tisztán, hanem mások is téged

Hangunkat két, rejtett mikrofon figyeli, amik ugyan a környezeti zajokat változó hatékonysággal szűrik, de a beszédet tisztán továbbítják játékostársaink felé. Nem kell igazgatnunk vagy sokáig állítgatnunk, hogy pont jól álljon a miki a szánk előtt; egyszerűen csak bekapcsoljuk, és kifogástalanul, azonnal működik.

A Pulse 3D ára sem kiugróan magas, ahhoz képest, amit nyújt, baráti a 35-40 ezer forintos árcimke. Ha elsősorban PlayStation konzollal, még inkább PlayStation 5-tel használnál egy fülest, ez ár-érték arányban is az egyik legjobb, és ugyan divatkiegészítőnek csak igazán bátrak hordhatják, otthoni szórakoztatáshoz tökéletes.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)