Hirdetés

Ducky billentyűzetek - csapj a gombok közé!

|

Ha már unod a sok félregépelést és a pocsék, recsegő klaviatúrákat, itt az ideje váltani. A Ducky nem csupán topligás minőséget, de rengetegféle menő és egyedi dizájnt is kínál.

Sokan azt gondolják, megtalálni a jó billentyűzetet nem olyan nehéz - nos, nekik igazuk is van, rengeteg jó modell van a piacon, ám ha a "jó"-nál csak egy kicsit is többre vágysz, már nehezebb a dolgod. Arról nem is beszélve, hogy ez az igény azért fontos, mert a gépelési élmény szinte felhasználónként változó, más-más kialakítás, taktilis tulajdonságok és dizájn válik be. Az extra funkciók sem elhanyagolhatók, a strapabíróságra is gondolni kell és hát mivel a billentyűzet az, ami az asztalod közepén díszeleg, nem árt, ha jól is néz ki.

Hirdetés

A Ducky márka a nagy neveket megszégyenítő választékot, egyedi dizájnokat és nem mellesleg minőséget kínál. Mi három, számunkra igen tetsző modellt választottunk ki háromféle felhasználási célhoz, de érdemes ellátogatni a gyártó oldalára is, ahol limitált kiadású, egészen meghökkentő dizájnú példányokat is találsz.

Ducky ONE 3 Full Size MX Clear RGB Premium

Még mielőtt rátérnénk első kiszemeltünkre, mindenképpen meg kell említenünk, hogy a Ducky kínálatában szereplő, mechanikus kapcsolóval szerelt billentyűzetek rengetegféle kombinációban beszerezhetők. Ez abból adódik, hogy az adott modellt többféle kapcsolóval is megtalálod, így például ez a ONE 3 Full Size Premium modell elérhető csendes, vagy éppen hangosan kattogó, taktilis kapcsolókkal is. Mi a Type-C kábellel csatlakoztatható MX Clear változatot választottuk, ami egy speciális mechanikus kapcsoló a Cherry-től. Ez leginkább a Brownhoz hasonlít, vagyis "kattanós" érzetet ad és határozottan kell lenyomni, ám ehhez nem társul írógépszerű kattogó hang, vagyis a gépelés csendes.

A Ducky szakértelme és hozzáadott értéke itt jön be igazán csak a képbe. Nem csupán masszív és pofás készülékházat kapsz, hanem például az egyedi fejlesztésű EVA habréteget is, ami a duplarétegű NYÁK-lap (ez is egyedi különlegesség) alatt helyezkedik el. Ezáltal csendesebb, még stabilabb gépelési élményben lesz részed - még akkor is, ha percekig őrülten kell püfölnöd a space-t.

Arra is van megoldás, ha idővel megunod az MX Clear kapcsolók karakterisztikáját. A Ducky még csipeszt is biztosít, hogy a klaviatúra bármely gombját könnyedén kiszedd és cseréld egy másfajta kapcsolóra. Természetesen a gombonkénti RGB-világítás adott, ami nagyon jól mutat a double-shot PBT gomboknál. Ezek kiváló minőségűek és kialakításuk miatt nem kopik el róluk a felirat - ami már csak azért is szerencsés, mert teljes magyar szitázást kapsz. Persze ha tarka billentyűzetre vágysz, bármikor leválthatod bármely gombsapkát.

A Ducky ONE 3 teljes méretű modelljét mi fehér színben választottuk, ami ugyan igényel némi odafigyelést, hogy mindig szép tiszta legyen, ám nagyon jól mutat bármely asztalon - legyen az hardcore gamer vagy irodai dolgozósarok.

Ducky ONE 3 TKL MX Blue RGB Premium

Mikor használtad utoljára a billentyűzeted numerikus részét? Ha erre nem tudod azonnal rávágni, hogy 1-2 perce, akkor bizony lehet, hogy nincs is olyan nagy szükséged rá. Ez már csak azért is jó hír, mert így a kisebb klaviatúra kevesebb helyet foglal az asztalon, az egér is nagyobb helyet kap, ha pedig szállításra kerül a sor, mert mondjuk gaming laptoppal használod, igazi áldás, hogy rövidebb és könnyebb a billentyűzeted. Ezt a kialakítást nevezik TKL-nek, amiből a Ducky rengetegféle modellt kínál.

A ONE 3-szériából mi stílusosan az MX Blue Premiumot szemeltük ki. Az MX Blue az a mechanikus kapcsoló, ami hangosan kattan, akár egy írógép, így hamisítatlan taktilis élményben lesz részed, ahol a kapcsoló villámgyors és nem mellesleg a klaviatúrád hangja is csodásan analóg. Persze szó sincsen fülsértő zörgésről, a masszív ház és az EVA habréteg ezúttal is gondoskodnak arról, hogy stabil és zörejektől mentes legyen a gépelési élmény.

A gombonkénti RGB, a PBT kopásálló gombsapkák és a teljes modolhatóság ezúttal sem maradtak le, bármely kapcsolót és gombsapkát egyszerűen cserélhetsz a dobozban található csipesz segítségével. Persze nem biztos, hogy érdemes például a sapkákat cserélni, hiszen gyárilag teljes, magyar szitázású szettet kapsz.

Ducky ONE 2 Mini MX Silent Red RGB

Harmadik választottunk a ONE 2 szériából került ki és a három modell közül a legkisebb. Ez kifejezetten mobil gamerek számára ideális választás, de persze ha kevés az asztalodon a hely, akkor is optimális. A Mini a kis mérete ellenére abszolút stabil gépelési élményt garantál, masszív kialakítású, és elérhető MX Silent Red kapcsolós változatban is. Ez a típus lineáris karakterisztikával rendelkezik, viszonylag könnyen lenyomható és a megszokottnál egy hajszálnyival rövidebb az útja (3,7 mm). Ennek ellenére a gépelési érzet kiváló, nem puha, mint egy membrános modellnél, viszont abszolút hiányzik a kattogó mechanikus hang. Ezt a néma módot tovább javítja az EVA betét is a NYÁK-lap alatt, így a ONE 2 Mini az MX Silent Red kapcsolókkal néma csendes gamerklaviatúra. Ha szeretsz éjszakánként fennmaradni és lopni pár órát az alvóidődből, de nem szeretnél senkit felkelteni a billentyűzet kattogásával, ezt a modellt neked találták ki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)