Hirdetés

Ez a pontos célzás kulcsa

|

Szeretnél pontosan és villámgyorsan célozni? Ehhez bizony belevaló gamer egérre is szükséged lesz, de sajnálatosan sok a vonzó külsejű pocsék darab. Most olyat mutatunk, ami nem hagy magadra a csatamezőn.

Csodás külsejű, igazán vagány, RGB LED-ekkel telepakolt, no és persze menő névre hallgató egérből borzalmasan sok van a piacon és mind azt hirdeti magáról, hogy bizony a legjobb. Nos, talán nem árulunk el azzal nagy titkot, hogy ennek a fele sem igaz. Ha tényleg profi, pontos és gyors gaming egeret szeretnél, akkor a megfelelő gyártóhoz kell fordulnod. Az Endgame Geart a hardcore gamereknek nem kell bemutatnunk, ám legújabb egereire mindenképpen érdemes vetni néhány pillantást mindenkinek, mert olyat tudnak, amire tényleg csak a vérprofi rágcsálók képesek.

Hirdetés

XM1r: precizitás újratöltve

A siker kulcsa a Te kezedben van - annyi különbséggel, hogy a PC gamereknek nem kulcsra, hanem egy megbízható, hajszálpontos és jó egérre van szükségük. Az XM1 megalapozta az Endgame Gear jó hírnevét, az XM1r pedig erről a szintről lép még feljebb.

De kezdjük azzal, amire az XM1r nem képes: nem fog agresszívan lemászni a szaküzlet polcáról olyan üzenetekkel, hogy sokszáz LED van benne, meg hogy mindenféle vadállat került a dobozára. Nem, az XM1r nem ettől lesz az egyik legjobb, hanem a végletekig letisztult formavilága miatt, amely mindkét kézben kényelmesen használható. Nincsen csicsa, nincsen semmi figyelemfelkeltő extra, de erre nincs is szükség, már első markolásra tudni fogod, hogy profi perifériával van dolgod. Odabent PixArt PAW3370-es szenzor dolgozik, amely akár 19 ezer CPI-re is képes és természetesen több lépésben szabályozhatod is ezt az érzékenységet. Az 50G-s gyorsulás mellé 400 IPS maximális sebesség lekezelésére is képes az XM1r és akár 1 mm-nyi elemelkedést is képes elviselni. Ha úgy tartja kedved, a szoftverében mindent kikapcsolhatsz: angle snapping, smoothing vagy energiatakarékosság - ezáltal a késleltetés minimálisra csökken. A hajszálpontos pozícionáláshoz elengedhetetlen a megfelelő alsó kiképzés: az alig 70 grammos egér alján PTFE talpak találhatók, amelyek a tudomány mai állása szerint a legjobbak. A gyártó arra is figyelt, hogy ezt igényeidhez igazítsd. Gyárilag a kisebb talpak találhatók az egéren, de ezeket egyszerűen lecserélheted a nagyméretű változatokra is.

Az XM1r két fő gombja alatt nem akármilyen mikrokapcsolók rejlenek. A Kailh GM 8.0 55-60 G-s ellenállóerőt fejtenek ki, ezáltal taktilis tulajdonságuk ideális - sem nem túl kemények, sem nem túl puhák: érezni fogod, amikor meghúzod a virtuális ravaszt! A 80 millió kattintásra hitelesített gombok sebességével nem lesz gondod, a speciális, analóg jelfeldolgozásnak köszönhetően 1 ms alatti késleltetéssel kell mindössze számolnod.

Az "átvágós" gameregeret arról is könnyen megismerheted, hogy hiába a vagány külső és a sok LED, a kábelre már nem költenek - ez merev, törékeny és kimondottan hátráltatja az egér mozgatását. Nos, az Endgame Gear XM1r egerek speciális Flex Cord kábelezést kaptak, amely harisnyázott és rendkívül strapabíró, miközben egy pillanatra sem fogják vissza a 70 grammos egér mozgatását.

A gyártó arra is, hogy bár az XM1r széria nélkülözi az RGB LED-eket, azért gamer konfigodhoz igazíthasd külsejét. A szimpla, fekete, illetve fehér modellek mellett Dark Frost és Dark Reflex változatok is elérhetők, amelyek áttetsző borítást kaptak és ez bizony elég vagányul néz ki.

Ha az Endgame Gear XM1r egérre szavazol, egy valamiben biztos lehetsz: az egéren többé nem múlik mesterlövész kitüntetésed.

Ha tetszik az XM1r formája és speciális belsője, de kiválóan mutatna géped mellett az RGB világításos gamer egér, akkor a megújult XM1 RGB modelleket neked találták ki.

A PixArt PMW3389-es szenzor 16 ezer CPI-t ígér, a Kailh GM 4.0 kapcsolók villámgyorsak, nem hiányoznak a PTFE talpak, a szintén négyféle színben elérhető egér extra látványáról pedig 14 darab, 3 zónára osztott RGB LED gondoskodik.

Megalapozott pontosság

Bár az XM1 és XM1r szenzorok sokféle felületen képesek pontosan pozícionálni, ha a tökéletesre vágysz, minőségi alátétre is érdemes beruháznod. Az Endgame Gear ebben is a segítségedre lesz, méghozzá egy prémium minőségű, nagyméretű, textilezett egérpaddal. Az MPX390 CORDURA a gamerek számára készült, ahol a pontosság és gyorsaság alapvető fontosságúak. A mindössze 3 mm vastag, duplán szegett MPX390 különlegessége, hogy egyedülállóként sikerült kombinálni a kemény és puha egérpadok előnyeit azáltal, hogy a szilikon és a speciális CORDURA bevonatot ötvözték.

A 39×39 cm-es fekete felület nem csupán ellenálló a kopásnak és elhasználódásnak, de kosz- és vízlepergető is, az XM1r/XM1-szériás egerek PTFE talpai pedig akadálytalanul, minimális súrlódással siklanak rajta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)