Hirdetés

Hogyan működik az e-sport fogadás? Elmondjuk!

|

Már Magyarországon is ellenőrzött keretek között, biztonságosan lehet e-sportokra fogadni a Tippmix és a Tippmixpro rendszerén keresztül.

Továbbra is töretlenül növekszik az e-sport népszerűsége; a Rainbow Six: Siege például odáig jutott, hogy jövőre világbajnokságot szerveznek belőle, amin akár Magyarország csapata is képviseltetheti magát.

Ez csak egy a számos játék közül, amire a Szerencsejáték Zrt. által felügyelt Tippmix és Tippmixpro rendszerében hivatalos, ellenőrzött, szabályzott módon, 18 év felett fogadni lehet.

Na jó, de mire fogadhatok?

Nem csak a legnépszerűbb PC-s játékok mérkőzései között böngészhetünk, a kínálatba már most rengeteg cím bekerült. Egész pontosan ezek:

  • Arena of Valor
  • Call of Duty
  • Counter-Strike: Global Offensive
  • Dota 2
  • FIFA 20
  • Hearthstone
  • King of Glory
  • League of Legends
  • NBA 2K
  • NHL
  • Overwatch
  • Rainbow Six: Siege
  • Rocket League
  • StarCraft 2
Hirdetés

Hogyan lehet fogadni?

A folyamat rendkívül egyszerű lesz, pláne azoknak, akik már korábban is tettek meg meccseket a Tippmixen és Tippmixprón, hiszen a folyamat ugyanaz, sőt, a hagyományos sportok meccseire és az e-sportokra ugyanazon szelvényen is lehet fogadni. Természetesen bármikor bemehetsz a lottózók egyikébe, és segédszelvénnyel is fogadhatsz, de akár online is megteheted tétjeidet. A League of Legends, a Dota 2, a CS:GO, valamint a FIFA, az NBA és az NHL esetében elérhető a mérkőzés előtti fogadás mellett az élő fogadás is, a meccseket a Tippmixpro oldalán közvetlenül, élőben lehet követni.

Ha online fogadnál:

  1. Látogass el a Tippmixpro.hu oldalra.
  2. Regisztrálj a Regisztráció gombra kattintva (mobilon a menüben találod). Fontos, hogy pontosan add meg az adataidat, illetve személyi igazolványod, vezetői engedélyed vagy útleveled, valamint lakcímkártyád is készítsd elő, hiszen így tudod bizonyítani, hogy jogosult vagy fogadásra.
  3. Ha megvagy, keresd ki a Sportfogadás-nál az E-sport-okat, vagy a sportjátékoknál a hozzájuk kapcsolódó sportágat (labdarúgás, kosárlabda, jégkorong). Itt láthatod a közelgő mérkőzéseket. Persze kereshetsz is, ha már elhatároztad, mire tennél. 
  4. A Hazai vagy Vendég oszlopban kattints az oddsra (mobilon az adott meccs aloldalán). Jobb oldalon (mobilon a felső menüsorban) láthatod a Fogadószelvény-t, ami megmutatja, mikre fogadtál, és megadhatod a tétet is.
  5. Ha kész vagy, kattints a Fogadás most! gombra

Ha online állítanád össze a szelvényed, de lottózóban adnád fel:

  1. Látogass el a Tippmix.hu oldalra.
  2. Az Összes sport menüpontból válaszd ki az E-Sport-ot, vagy a sportjátékoknál a hozzájuk kapcsolódó sportágat (labdarúgás, kosárlabda, jégkorong), majd kattints a Listázás gombra.
  3. A megjelenő mérkőzéseket lehet odds, játék és dátum szerint szűrni, de természetesen kereshetsz is, ha konkrétan tudod, mit kívánsz megtenni.
  4. A megfelelő sorban kattints vagy a Hazai, vagy a Vendég odds gombjára, és fogadásod ezzel a szelvényre kerül.
  5. Jobb fent a Szelvény gombbal megtekintheted, miket jelöltél be, megadhatod a tétet, a kötéseket, majd kinyomtathatod a szelvényt, amivel aztán fogadni kívánsz.

Biztonságos ez?

A Szerencsejáték Zrt. az e-sport fogadás bevezetése során kiemelt figyelmet fordít a felelős játékszervezési szempontok érvényesítésére, melynek keretében felhívja a figyelmet a túlzásba vitt szerencsejáték ártalmaira, információt, és játékosvédelmi eszközöket biztosít játékosai számára. A Gam-Gard nemzetközi felelős játékszervezési minősítési rendszer értékelése alapján az e-sport besorolási fokozata megegyezik a hagyományos sportfogadási Tippmix és Tippmixpro játékokéval. Fogadási mechanizmusában és felelős játékszervezési jellemzőjében az eddigi sportfogadási alapjátékok jellemzőit veszi fel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)