Hirdetés

Csúcsmobil Lite-osan: megérkezett a Huawei P40 Lite

|

Ahogy megszokhattuk, a P-sorozat idei legfrissebb kiadásaiból is készült megfizethetőbb változat, amelyben a jobb árért cserébe csúcsmodellhez hasonló tulajdonságokat kapunk. A P40 Lite a vállalat első olyan középkategóriás készüléke, amely már a Huawei saját ökoszisztémájával, a Huawei Mobile Services-zel (HMS) érkezik.

Tény, hogy a gyártók általában az aktuális csúcsmodelljeikkel zsebelik be a legnagyobb elismerést a rajongóik körében, de ha vásárlásra kerül a sor, sokan nem ezeket a készülékeket választják, egyszerűen amiatt, mert nem szánnak ennyit költeni egy telefonra. Épp ezért jó alternatíva és bevett megoldás, ha az adott készülékből születik egy lite kiadás, amely hordozza a prémium változat legtöbb előnyét, de sokkal pénztárca-barátabb áron vásárolható meg.

A Huawei ráadásul most eleve ezzel a kiadással kezdte a P40 széria bemutatását. A P40 Lite jól láthatóan erős hardverrel és funkciókkal érkezik, fő fókuszai között ott a fényképezés, az egyszerre gyors, de mégis energiatakarékos "motor", valamint a szinte teljes előlapot beborító kijelző.

Hirdetés

Okos fotózás négy szemmel

A fotós fejlesztések alapja a négy hátlapi kamerás kialakítás, amelyben a 48 megapixeles multi-frame főkamera azért felel, hogy egyetlen felvétellé kombináljon egy egész sorozatnyi fotót a tökéletesen éles és színgazdag hatásért. Ehhez adódik egy 8 megapixeles, 120 fokos látószögű kamera és egy makrólencse, így a tájképektől az akár 4 centis közelségben levő apró részletekig mindent részletesen és jól fókuszálva fényképezhetünk. A negyedik lencse a népszerű bokeh effektért felelős, a háttér okos elmosásában mesterséges intelligencia segíti.

Az éjszakai felvételeket egy külön üzemmód támogatja, az éles képekhez még ilyenkor sem kell állványt használni. Még a szelfikamerához is elérhető éjszakai mód, ahol az MI elkülöníti a sötét háttereket az arcképtől. A telefon chipsetjében található külön képfeldolgozó processzor ráadásul minden elkattintott képnél segít a zajcsökkentésben és korrigálja a túlexponálást is.

Turbó fokozatú mobilmotor

Ha már a SoC-ről van szó: a telefon központi egysége a Huawei saját fejlesztésű Kirin 810 chipsetje, amelyet immár 7 nanométeres eljárással gyártottak: ez azt jelenti, hogy a még apróbb alkatrészek miatt a korábbi modelleknél 20 százalékkal alacsonyabb a fogyasztása. Eközben viszont ereje is van bőven, a nyolcmagos processzor és a Mali-G52 MP6 grafikus vezérlő, valamint a 6 GB RAM gyakorlatilag minden mai felhasználási módban gyors és akadásmentes működést biztosít, ráadásul a GPU Turbo technológia a megjelenített képkockák számának növelése mellett is kíméli az akkumulátort.

Apropó, áramellátás. A csúcsmobilok gyakran ott kapnak léket, hogy az erős hardvert nem támogatja izmos akkumulátor, a P40 Lite azonban egy 4200 mAh kapacitású áramforrást kapott, amelyet ráadásul 40W-os SuperCharge módban akár fél óra alatt nulláról 70 százalékra tölthetünk.

Kijelző minden szinten

Lassan már teljesen feledésbe merül, milyenek voltak azok a mobilok, amelyek előlapján alul fizikai gombok, felül pedig szenzorokkal és kamerával telepakolt fekete sávok szűkítették a látható területet. A P40 Lite esetében a 6,4 hüvelykes kijelzőt már belógó szenzorsáv (notch) sem zavarja, a FHD+ felbontású panelnek pedig a bal felső sarkában alig láthatóan bújik meg a fúrt szelfikamera, így a kijelző a készülék felületének 90,6 százalékát borítja be.

A hatalmas teret a frissített EMUI 10 felhasználói felület még okosabban és szebben tölti ki, az új elrendezés is az olvashatóságot javítja, az újratervezett sötét mód pedig kényelmes, energiatakarékos és szemkímélő egyszerre.

A felhasználói felület mellé a Huawei új ökoszisztémája, a Huawei Mobile Services (HMS) érkezik, amely folyamatosan bővülő app-kínálatával a P40 Lite-on jelentkezik elsőként a középkategóriás készülékek között.

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy a P40 Lite szinte csak a nevében és árában "lájtos" kiadás, a csúcsmobilokat idéző tudású és felszereltségű készülék az előrendelési időszak alatt már bruttó 99 990 forintos induló ártól elérhető, sőt, a csomaghoz még egy Band4 pro okoskarkötő is jár, de ugyanígy, a mobilszolgáltatók is különféle akciós konstrukciókban kínálják a telefont. Így akinek nincs több százezer forint a zsebében, de mégis csúcsközeli mobilra vágyik, már meg is találta az ideális versenyzőt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)