Hirdetés

Itt a Pac-Man karóra, ami visszahozza a nyolcvanas éveket

|

A Timex három változatban adta ki a Pac-Man negyvenedik születésnapjára készült karóráját, ami már Magyarországon is kapható.

Nem kell sokáig keresgélni, hogy találjunk olyat, akinek mond valamit a Pac-Man név. 1980-ban, nem sokkal az első tömeggyártott digitális órák után jelentek meg az első olyan játéktermi gépek, amiken egy labirintusban a sárga koronglény pöttyöket zabált, és szellemek elől menekült. Japánból aztán eljutott a világ más pontjaira is, kritikai és anyagi sikere pedig megágyazott annak, hogy minden idők egyik legkiválóbb játékaként tartsák számon.

Az elmúlt negyven évben a Namco folyamatosan szem előtt tartotta Pac-Mant, és a továbbiakban sem engedi, hogy megfeledkezzünk róla. Az igazi rajongóknak készült Timex órákkal már akár te is megmutathatod, mennyit jelent számodra a legendás karakter.

Hirdetés

A Timex T80 Pac-Man-es variációja minden tud, amit a hagyományos T80, de kihozták az együttműködésből a maximumot, kezdve azzal, hogy mind a csatra, mind a hátlapra rágravírozták a névadó karaktert és a szellemeket.

A szögletes, sarkain lekerekített tokba szerelt LCD kijelzőt szintén Pac-Man, Inky, Blinky, Pinky és Clyde veszik körül, valamint az ikonikus pöttyöket is láthatjuk, amik a főszereplő táplálékául szolgálnak.

A legizgalmasabb mégis az, hogy ha hosszan nyomjuk a Start/Stop gombot (aktiválva vagy kikapcsolva ezzel az óránkénti csippanást), a játék dallama csendül fel, ahogy ébresztésnél is a klasszikus melódiára kelhetünk.

Az eszköz minden, manapság egy digitális karórától elvárható funkciót tud: amellett, hogy mutatja az időt, a dátumot és a napot, beállíthatunk rajta ébresztőt és használhatjuk stopperként köridőméréssel. 30 méterig vízálló, Indiglo háttérvilágításának köszönhetően pedig sötétben is ellenőrizhetjük az időt.

Három különböző színvariáció közül választhatunk, a rozsdamentes acél tok és szíj ezüst, arany, és fekete színezettel érhető el. Az óraüveg akril, a tok 34 mm-es átmérőjű, magassága 10 mm, a szíj 18 mm széles, kényelmesen viselhető.

Külön említést érdemel a doboz, mely önmagában is jól mutat a polcon. A kartonon is Pac-Mant láthatjuk munka közben, a hátulján pedig a szellemek neveit, pár gyümölcsöt, pontszámot és a felhasználói felület egyes elemeit jelenítették meg. Ezt kibontva egy műanyag tok fogad minket, rajta a karakterrel és három pöttyel.

Ha téged is elcsábított, az It's Time Shopnál megtalálod mindegyik variációt. Retró- és órarajongóknak egyaránt kihagyhatatlan a gyűjteményből!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)