Hirdetés

Milyen laptopot érdemes venni 2020-ban?

|

Épp laptopvásárlás előtt állsz, de nem tudod, mely gyártók most a legmegbízhatóbbak? Segítünk!

Életünk egyre több területén vesszük hasznát egy laptopnak, munka, szórakozás, tanulás során egyaránt hasznos, ha hordozható számítógéppel rendelkezünk. Szerencsére ma már nem olyan nehéz hozzájutni egyhez, és széles laptopválasztékból válogathatunk - olyannyira szélesből, hogy ez sokakat megrémiszthet.

Egy laptop a technológiai fejlődés jelenlegi tempója mellett 3-5 évig szolgálja ki kifogástalanul felhasználóját, ezért úgy érdemes laptopot választani, hogy legalább ennyi ideig minden igényünknek megfeleljen. Alább összegyűjtöttük, melyek a legnépszerűbb, legmegbízhatóbb márkák 2020-ban.

Hirdetés

Dell

Az utóbbi időben a Dell hihetetlen mennyiségű ultrabookot gyártott le, amik különlegessége, hogy könnyen hordozhatók, tökéletesen működnek és erős műszaki jellemzőkkel rendelkeznek. Ha egy hosszú életű laptopot szeretnél az iskolába vagy a munkahelyre, akkor ez egy tökéletes választás. Mindamellett a Dell kínálatában kiváló üzleti laptopok találhatók, valamint ott a Latitude 7400 2 az 1-ben hibrid gép, amely visszafogott dizájnnal és hosszan kitartó, akár több napig is üzemelő akkumulátorral van ellátva. Ez leginkább az XPS modellekre érvényes, melyek teljesítmény és anyaghasználat szempontjából is kiemelkedőek. A Dell az elsők között volt, aki bevezette a 10. generációs Intel Lake processzorokat a laptopokba, amik kiváló teljesítménnyel bírnak, és az akkumulátor életerejét is kevésbé rövidítik elődeikhez képest. 

A Dell termékei amellett, hogy nagyon jól néznek ki, nagyon jó műszaki felszereltséggel rendelkeznek, prémium anyagokból vannak és hordozhatóság szempontból is kiválóak; nagyon könnyű gépek. 

Apple

Amiben mindenki egyetért az Apple termékeivel kapcsolatban, az a megbízhatóság és a kiszámíthatóság. Amikor egy MacBookot vásárolsz, tudod, mire számíthasz. Fantasztikus képernyőre kiszámítható akkumulátor üzemidőre számíthatsz a gyönyörű formatervezésű, kifinomult, vékony laptoptól. A márkát meg kell fizetni: általában drágább, mint windowsos társai, és játékra például egész korlátozottan alkalmasak, de amikor a megjelenésről, megbízhatóságról és a mindennapi vagy akár a professzionális használatról van szó, egy MacBook a dobogó legtetején helyezkedik el. 

2020-ban vadonatúj modellek érkeznek, melyek már nem Intel processzort, hanem az Apple saját, ARM-alapú megoldását használják. Továbbá a korábbi években tapasztalt billentyűzetproblémák is eltűntek, mivel a mai modellekbe már az új, strapabíró kapcsolók kerülnek.

A MacBook Pro sorozat a legerősebb, de ez nem azt jelenti, hogy a többi MacBookot nem érdemes szemügyre venni - az Air széria például kiváló választás lehet a márkával ismerkedőknek. Az Apple nemrég frissítette a MacBook Air modelleket a 10. generációs Ice Lake processzorokkal.

HP

Lehetséges, hogy a HP laptopoknak nem mindig volt jó hírnevük, de az utóbbi években dizájn és teljesítmény szempontjából is nagy fejlődés volt megfigyelhető. A jelenlegi notebookok nagyon gyorsak, erősek és könnyű őket kezelni. Szépek az új Spectre modellek az elegáns megjelenésükkel, de az Envy 13 a maga modern kisugárzásával sem mutat rosszul. Ezekkel a modellekkel megbízható kategóriába kerültek a HP notebookok. 

Mára a HP újra a világ legjobb, legmegbízhatóbb gyártói között szerepel, részben az ügyfeleket szolgáló és segítő opcióknak köszönhetően, mint például a 3 éves garancia.

Microsoft 

Ezelőtt 10 évvel valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy a Microsoft az egyik legjobb laptopmárka lesz a piacon, de ma már előkelő helyet foglal el ezen a listán. Néhány merész és megbízhatatlan Surface tablet után sikerült megtalálni a legjobb komponenseket és megoldásokat, így a Microsoft 99%-os megbízhatósággal kínálhatja a saját Surface modelljeit, melyek néha kategóriájában a legjobb hardverrel rendelkeznek. Kompakt, mégis erős, sokoldalú eszközökről van szó, amik tökéletesen kihasználják a Windows 10 nyújtotta lehetőségeket. Játékra ezeket sem ajánljuk, viszont munkához, tanuláshoz, szórakozáshoz és minden máshoz tökéletesen megfelelnek.

Asus

A gamerek számára az Asus biztosan nem ismeretlen, kiváló, dizájnos, erős gamer laptopokat is gyártanak a számos periféria és komponens mellett. Akinek a hordozhatóság az elsődleges, az a Zenbookokban és a Chromebookokban találhatja meg, amit keres, aki viszont kimondottan úgy akar gépet újítani, hogy az új masina játékok futtatására is kiválóan alkalmas legyen, annak a ROG sorozat termékei között kell nézelődnie. A Zephyrus és a Strix modellek különösen kiemelkedőek, de minden, ROG jelzéssel ellátott terméket érdemes megnézni, nehéz velük mellényúlni.

Acer

Az Acer régóta a fontos szereplő a laptoppiacon, és mióta beszállt a gamingbe, ebben a szektorban is egyre nagyobb teret hódít. Ha szeretnétek játszani is új gépeteken, a Nitro vagy a Predator széria kínálatában nézelődjetek, de ha inkább a dizájn és a hordozhatóság a fontos, inkább a Swift, az Aspire, az Extensa ajánlott. Amennyiben pedig kreatív munkát végeztek, a ConceptD szériát tudjuk javasolni.

Lenovo

Ugyancsak egy régi ismerős, melynek termékeiben a megbízhatóság és a megfizethetőség ötvöződik. A Lenovo laptopkínálatában megtalálható a mindennapos és komolyabb munkákra szánt megoldásoktól a profi gamer gépekig minden: a dizájnt előtérbe helyezőknek a Yoga és az Ideapad,, az üzleti felhasználóknak a Think, gamereknek pedig a Legion márka alá tartozó masinák valamelyike lehet a legjobb választás.

Ha már tudod, hogy melyik gyártótól szeretnéd a következő laptopod megvásárolni, csak még azt nem döntötted el, hogy mikor és hol vásárolj, az év vége egy ideális alkalom lehet egy ilyen beruházásra, hiszen novemberben számos online és offline bolt is készül a Black Friday akcióra. Például ebben a webshopban már biztosan lesz, de ha lemaradnál a fekete péntekről, semmi gond, hiszen az ünnepek előtt decemberben is jelentős leárazások várnak a vásárlókra!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)