Hirdetés

Speciális Drón-technológiai Laboratóriumban képzik a jövő szakembereit

|

Az egyedülálló képzést támogató helyszínt a Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központjában, Budapesten alakították ki, ahol a hallgatók a "Programozd a jövőd!" program keretében sajátíthatják el a drónos ismereteket.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Széchenyi István Egyetem a "Programozd a jövőd!" európai uniós projekt által 2019-ben létrehozott Digitális Fejlesztési Központjában hozta létre a Drón-technológiai Laboratóriumát. A hallgatók a biztonságos drónüzemeltetés mellett a drónok által nyert adatok elemzését, kiértékelését is megtanulhatják, továbbá a Magyar Drónkoalícióban végzett aktív szakmai munka révén részt vehetnek a magyar drón szabályozás és infrastruktúra kialakításában is. A Drón-technológiai Laboratórium mellett április 22-23-án megrendezésre kerül az első hazai FPV drón verseny is.

A technológia többek közt olyan területeken nyújt segítséget, mint a mezőgazdaságban pontos hozamtérképek kialakítása, a művelési területek fertőzöttségének megállapítása, hőtérképek létrehozása, a távközlésben és az energetikában pedig az infrastruktúra állapotának felmérése.

Hirdetés

Létrejött az első hazai drón versenycsapat

A dróntechnológiának köszönhetően valós ipari problémákra található megoldás, ezért annak érdekében, hogy ezt a tudást még közelebb hozzák az emberekhez, egy hobbi sporttal foglalkozó és a felsőoktatásban egyedülálló SZEviation FPV drón versenycsap jött létre. Az FPV (first person view) drón azt a fajta repülést jelenti, amikor élő kamerás közvetítést követhetünk magasságtól és távolságtól függetlenül, mintha egy videojátékban lennénk. Egyediségük révén a sport rendelkezik egyfajta technikai sportág jelleggel, vagyis az építés, a fejlesztés és menedzsment is fontos része a repülésnek.

A csapat három részből áll; menedzsment és marketing, akiknek a feladata a csapatstratégia kialakítása, szervezési feladatok ellátása, pénzügyi környezet megteremtése. Fejlesztők, akik biztosítják a csapat technológiai hátterét, drónt fejlesztenek, biztosítják a versenyek technikai lebonyolítását. Versenyzők, akik pedig a szimulátoros edzések segítségével különleges pilótakompetenciákat sajátítanak el, amelyekkel hazai és nemzetközi versenyeken vesznek részt.

Nemtől és szaktól függetlenül bárki jelentkezhet csapattagnak, aki szeretne fejlődni, tanulni és felépíteni egy működő rendszert. Az első hazai szervezésű FPV drón verseny április 22-23-án Győrben, a Széchenyi Egyetemi Napok alatt kerül megrendezésre a Digitális Fejlesztésű központhoz tartozó SZEviation hallgatói csapat és a Drone Racing Hungary együttműködésével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)