Hirdetés

Nem, nem azért jelölték sok díjra a Death Strandinget, mert Geoff Keighley benne van

|

A játék nyolc díjra pályázik a The Game Awards-on, de a műsor házigazdájának ehhez semmi köze.

Hirdetés

A Death Stranding megjelenését óriási felhajtás előzte meg, és sorra jelentették be, hogy kik kaptak cameószerepet a játékban. Augusztusban derült ki, hogy Geoff Keighley (aki egyébként Kojima jó barátja) az egyik állomás NPC-je lesz, és akkor még nem volt semmilyen felhördülés emiatt.

Hirdetés

Viszont amikor novemberben közzétették a The Game Awards jelöltjeinek a listáját, és a legtöbb jelölést (8 kategóriában összesen 9-et) a Death Stranding tudhatta magáénak, beindult a szemöldökráncolás. Keighley persze igyekezett csillapítani a kedélyeket, és elmondta, ő nem szavaz sem a jelöltekre, sem a győztesekre, ez a zsűrit alkotó 80 magazin és influencer dolga. Nem a cameója miatt van így, hanem mert ő intézi a fejlesztőkkel zajló tárgyalásokat a bejelentésekről, támogatásokról, egyebekről.

Hozzátette még, hogy érti az aggályokat, de sok fejlesztővel jóban van, ez a munkájával jár. Megjegyezte, vannak fejlesztők, akik berágtak rá, mert nem nyertek valamelyik évben, pedig soha nem volt döntési joga. Elmondta, 2017-ben dőlt el, hogy szerepet kap a játékban, akkor még egy a játékon belül futó trailert kellett volna felvezetnie. A tervek változtak, ezért került be egy karakterként, és nem is saját hangján szólal meg.

Az eset hasonló ahhoz, amikor kiderült, hogy a Famitsu kiadójának ügyvezetője, Hirokazu Hamamura is szerepel a játékban, és emiatt sokan megkérdőjelezték a magazin 40/40-es értékelésének őszinteségét. Az igazságot talán sosem tudjuk meg, de nem kell mindig rosszat feltételezni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)