Hirdetés

Spock is felbukkan a frissen bejelentett Telltale stílusú Star Trek kalandban

|

A Telltale Games egykori fejlesztőinek keze alatt ölt alakot a Star Trek: Resurgence.

Hirdetés

Rosszul éltük meg néhány éve a Telltale Games széthullását, ami végső soron elkerülhetetlenné vált, miután az ismert franchise-ok licencét felhasználó interaktív drámákra szakosodott stúdió finoman szólva is túlvállalta magát, a bevételei pedig nem követték a növekvő kiadásait. Végül befektetői segítséggel sikerült talpra állítani és szerkezetileg is átalakítani a céget, amely jelenleg nem kizárólag házon belül végzi a fejlesztést, hanem más stúdiókkal is együttműködik.

Így került az egykori Telltale-veteránokból álló AdHoc Studióhoz a The Wolf Among Us 2, és kapta feladatául a Life is Strange: Before the Stormmal, valamint a Life is Strange: True Colorsszel bizonyított Deck Nine a szintén a The Game Awards során leleplezett The Expanse játékot. De nem ez volt a show egyetlen Telltale vonatkozású bejelentése.

Hirdetés

Kevin Brunner, a Telltale hajdani vezetője is gründolt időközben egy saját stúdiót, ez a Dramatic Labs, amely egy narratív Star Trek kalandjátékkal szeretné letenni névjegyét. A Star Trek: Resurgence cselekménye a Star Trek: The Next Generation által fémjelzett korszak után helyezhető el az idővonalon, maga a játékmenet pedig a szokásos Telltale formulát idézi, vagyis külső nézetből terelgetjük majd karakterünket, akit a forgatókönyv újra és újra választás elé fog állítani.

Ráadásul mindjárt két szereplő bőrébe is belebújhatunk, hogy hol Jara Rydel első tisztet, hol pedig a USS Resolute gépházában szolgálatot teljesítő Carter Diazt megszemélyesítve kibogozzuk egy rejtély szálait, mielőtt nyílt háborúvá eszkalálódik két idegen civilizáció marakodása. A történet folyamán összefutunk majd több ismert karakterrel is, köztük a néhai Leonard Nimoy arcvonásait viselő Spock parancsnokkal.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Kevin Brunner ezekkel a szavakkal méltatta stúdiója első projektjét:

"Star Trek-rajongóként igazi megtiszteltetés olyan történetet szőni, amely egyenesen az akció szívébe helyezi a játékost, ahol nagy jelentőségű döntések és választások befolyásolják a narratíva egészét. Az Unreal Engine-re és a saját narratív motorunkra épített játék megmutatja, mennyit fejlődött csapatunk a gondolatébresztő sztoriközpontú kalandok megalkotása terén."

A Star Trek: Resurgence 2022 tavaszán érkezik PC-re (egy darabig biztosan az Epic Games Store vendégszeretetét fogja élvezni, de azt nem tudjuk, hogy meddig), valamint elérhető lesz PlayStation és Xbox konzolokon is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)