Hirdetés

The Game Awards 2016 - megható beszédet mondott a That Dragon, Cancer készítője

|

A That Dragon, Cancer egy a közösség erejéből megszületett interaktív csoda, amelyet a The Game Awards is díjazott, Ryan Green pedig szívhez szóló köszönetet mondott érte.

Hirdetés

Kevés megrázóbb játékkal találkoztam életem során, mint a That Dragon, Cancer, amely a játékfejlesztő Ryan Green személyes projektje. Ez a férfi ötéves korában elhunyt fiáról és a család rák ellen folytatott küzdelméről szól, amelynek megvalósulását a Kickstarter támogatók tették lehetővé egyetértve abban, hogy szükségünk van az elgondolkodtató, a határokat feszegető, az élet fontos dolgaira emlékeztető fejlesztésekre (akár mobilokon is). 

A The Game Awards sem hagyta figyelmen kívül ezeket a játékokat és a Games for Impact nevezetű kategóriában olyan fontos címeket jelölt az elismerésre, mint a magánszféra határainak feszegetéséről szóló Orwell, a demenciakutatást segítő Sea Hero Quest és a Numinous Games interaktív játéka, a That Dragon, Cancer, melynek végül odaítélték a díjat.

A csapat vezetője, Ryan Green vette át a szobrot és könnyfakasztó monológot intézett a hallgatósághoz, amelyben természetesen megköszönt mindent a családjának, a munkatársainak és a játékiparnak, továbbá beszélt arról, mennyire hálás a támogatásért (nem szükséges hozzá komoly nyelvtudás, kezdő angolosként is érdemes végignézni): 

Ti kipróbáltátok már ezt a játékot?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)