Hirdetés

Tíz bejelentés, amire a The Game Awards 2018-on számítunk

|

A PlayStation Experience kimaradásával idén a The Game Awards lesz az egyetlen decemberi gamer buli, ezt pedig a szervezők számos bejelentéssel koronázzák meg. Megtippeltük, hogy mik lehetnek ezek.

Hirdetés

A Geoff Keighley műsorvezetésével és szervezésében megrendezésre kerülő The Game Awards évről-évre egyre több nézőt vonzz, elvégre az esemény egyre nagyobb volumenűvé növi ki magát, ahol nem csupán a legjobb játékokat jutalmazzák díjakkal, de világpremierekkel és exkluzív gameplay videókkal is egyre sűrűbben találkozhatunk. Az idei, hazai idő szerint december 7 első óráiban elrajtoló műsor is számos izgalmat tartogat: az év játéka címre esélyesek olyan nagyágyúk, mint a God of War, a Marvel's Spider-Man és a Red Dead Redemption 2; láthatunk egy hangulatosnak ígérkező Devil May Cry 5 előadást; a húrok közé csap a Mission: Impossible - Utóhatás zeneszerzője, Lorne Balfe; bemutatkozik az Ancestors: The Humankind Odyssey játékmenete; többek között a Rage 2 kapcsán is új trailernek örülhetünk. De ami a legfontosabb, hogy Keighley minden eddiginél több, legalább tíz bejelentést ígér az érdeklődőknek, amelyek között a Rocksteady titokzatos projektje biztosan nem szerepel. De akkor mégis milyen meglepetésekre számíthatunk? Van tíz erős tippünk arra, hogy mikkel szeretnének lenyűgözni minket. 

Hirdetés

Visszatér az Alien

Aki szerette az Alien: Isolationt - márpedig bőven adott rá okot a The Creative Assembly játéka -, annak a szíve biztosan hevesebben kezdett el verni, mikor meglátta, hogy Geoff Keighley egy a Weyland- Yutani Corporationéhez hasonló logót rakott ki a Twitterjére, méghozzá azzal a szlogennel, hogy "Worlds Will Change", amely nagyon hasonlít a cég mottójához, a "Building Better Worlds"-höz (ráadásul a betűtípus is megegyezik). Ha ez nem lenne elég bizonyíték, akkor ott van az a tény, hogy a 20th Century Fox nemrég bejegyeztette az Alien: Blackout nevet, valamint biztosan tudjuk, hogy az MMO-kban tapasztalt Cold Iron Studios jelenleg dolgozik egy Alien játékon.

Bejelent az Obsidian

Az Obsidian idén már meglepett minket egy kiváló RPG-vel a Pillars of Eternity II: Deadfire képében, de a stúdió honlapján felbukkant teaser képek és visszaszámláló alapján a The Game Awardsra tartogatják az atombombát. A csapat legújabb szerepjátékáról annyit tudunk, hogy a fejlesztést a Fallout társalkotói, Tim Cain és Leonard Boyarsky vezetik, a TPS nézetű projektet pedig a Private Divison adja majd ki, így jó eséllyel multiplatform cím bejelentésére számíthatunk. Lehet, hogy az Obsidian megmutatja, milyennek kellett volna lennie a Fallout 76-nak, csak egy új IP-vel?

Kalandozás Harry Potterrel

A közelgő show könnyen megerősíthet egy korábbi pletykát is: még október elején bukkant fel a világhálón egy nyílt világú Harry Potter játék első felvétele, amely állítólag az 1800-as években játszódó szerepjáték lesz, melyben új tanulóként érkezünk a Roxfortba. A spekulációk alapján a koncepción az Avalanche Software (Cars 3: Driven to Win, Disney Infinity) csapat dolgozik, az pedig valamelyest alátámaszthatja a fülest, hogy a Warner Bros. azonnal leszedette a kiszivárgott videót.

Get over here Mortal Kombat!

Ed Boon már az E3 előtt utalgatott rá, hogy készül a következő Mortal Kombat epizód, majd novemberben egy szerencsétlen Twitter üzenet buktatta le a fejlesztést, végül pár napja egy magát minőségbiztosítási ellenőrnek nevezett forrás számolt be róla, hogy a Mortal Kombat XI bizony a The Game Awardson fog bemutatkozni. Szerinte az új rész büszkélkedhet a széria történetének leghosszabb fejlesztési idejével, valamint a grafikus motor esetében is váltott a NetherRealm, így már az Unreal Engine 4 erejével láthatjuk a kivégzési mozdulatokat. Hinni akarunk.

Mi vagyunk a Bosszúállók

Bár már kaptunk egy rövid ízelítőt a Square Enix és a Crystal Dynamics Bosszúállók-projektjéből, valójában még semmit sem mutattak belőle. Az is csak a Marvel honlapjáról derült ki, hogy egy teljesen új történetet ismerhetünk majd meg és egy olyan világot teremtenek a fejlesztők, amibe még éveken keresztül visszatérhetünk. Rengeteg karakter, helyszín és emlékezetes pillanat vár ránk, a megvalósításért pedig olyan játékipari veteránok felelnek, mint például a Naughty Dog egykori kreatív igazgatója, Shaun Escayg, a Visceralnál tevékenykedő Stephen Barry, valamint a direkt erre a feladatra létrehozott Crystal Northwest stúdió számos sokat tapasztalt munkatárssal.  A show-n ott lesznek a Végtelen háború rendezői is, szóval adja magát, hogy leleplezzék a játékot.

THQ Nordic, a kisgömböc

Úgy tűnik, hogy feneketlen a THQ Nordic gyomra, ugyanis sorra falja be a fejlesztőcsapatokat és IP-ket. Legutóbb a Wreckfestet fejlesztő Bugbear és a Goat Simulatorral ismertté vált Coffee Stain Studios is a tulajdonába került, de övék már a Carmageddon és az Alone in the Dark is. Nem is csoda, hogy a vállalat ügyvezető igazgatója, Lars Wingefors szerint 55 játék készül éppen a felügyeletük alatt, ebből pedig csak 20-at jelentettek be idáig, így 35 ismeretlen cím formálódik a háttérben. Ha ezek közül csak egyet megmutatnak Keighley-ék műsorában, akkor máris okosabbak leszünk.

Lássuk a Sony naptárát

A Sony kiterítette minden nyerő lapját 2018-ra, így saját év végi eseményt (PlayStation Experience) sem tart, ami komolyan elszomorította a PlayStation 4-tulajokat, hiszen számos fejlesztés alatt álló exkluzívja van a kiadónak, amely nem rendelkezik megjelenési dátummal. Egy brazil weboldal szerint ezek közül a Ghost of Tsushima, a Dreams és a Death Stranding címekről derül majd ki a The Game Awardson, hogy mikorra várhatjuk őket, továbbá új kedvcsinálókra is számíthatunk. A Death Stranding jelenlétét mellesleg az is előrevetíti, hogy Hideo Kojima is a helyszínen lesz, szóval a tavalyi nyolc perces videót alapul véve idén is valami komolyabb látnivalóra számítunk tőle.

Folytatódhat a Dragon Age

Tavaly már többször is szóba került a következő Dragon Age játék és a BioWare biztosította a játékosokat róla, hogy nem felejtették el a szériát, el fog érkezni az idő, amikor beszélnek róla. Könnyen lehet, hogy most érkezett el, ugyanis egy pár napja megjelent blogposztban Casey Hudson, a stúdió ügyvezetője azt ígérte, hogy decemberben megosztanak néhány infót a franchise jövőjéről. Persze februárig mindenképpen az Anthemen lesz a fókusz - erről mutatnak is egy új trailert az Awardson -, azonban ettől függetlenül még bejelenthetik a Dragon Age: Inquisition folytatását.

Itt a Ninja Gaiden ideje

Egy frissen fellőtt teaser oldal utal rá, hogy a Koei Tecmo is készül valami turpissággal. "Az elkerülhetetlen csata elkezdődik" felirat, valamint a PC, PS4 és Nintendo Switch célplatformok sokak szerint arra utalnak, hogy a kiadó a Ninja Gaiden 4-ről fogja lerántani a leplet, elvégre a Nioh 2 már bejelentésre került (és Switchre nem valószínű, hogy megjelenne), a Dead or Alive 6 pedig szintén régóta ismert, tehát csak a Ninja Gaiden marad, ami akkora horderejű, hogy a vállalat így vezesse fel. Vajon a Nioh 2-n és a Dead or Alive 6-on dolgozó Team Ninja bevállalta ezt is? Hamarosan kiderül.

Metroid Prime, téged választalak!

Tudjuk, hogy készül a Metroid Prime 4. Tudjuk, hogy az E3-at kihagyta a játék, így ki vannak éhezve rá a rajongók. Tudjuk, hogy a Nintendo valami különlegeset tervez a The Game Awardsra. Az is kiderült már, hogy a vállalat nyugati arca, Reggie Fils-Aimé ott lesz a helyszínen. Mindezekből az következik, hogy jó eséllyel a következő Metroid Prime is részese lehet a műsornak. A 2017-es Los Angeles-i expó óta alig hallottunk róla valamit, márpedig a Switch egyik húzócíme lehet, így ha a Super Smash Bros. Ultimate mellett ezt is bedobja a Nintendo, akkor sokak decemberét teheti boldogabbá.

Mi a véleményetek a listáról? Ti miket szeretnétek látni az eseményen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)