Hirdetés

The Game Awards 2018 - 5 dolog, amiben hiába reménykedtünk

|

Az idei show sok E3-as konferenciát is lepipált minőségben és a bejelentések tekintetében, de így sem teljes az örömünk, ugyanis akadnak nagy hiányzók, akiknek a felbukkanásában bíztunk.

Hirdetés

A The Game Awards előtt összeszedtük egy cikkbe, hogy mi az a tíz bejelentés, amire számítunk Geoff Keighley nagyszabású díjátadóján. A leleményesebb olvasó viszonylag hamar rájöhet, hogy nem kaptunk meg mindent. Persze nem akarunk csak siránkozni, rengeteg kellemes pillanat várt minket: az Obsidian bejelentette a The Outer Worldsöt (és csodálatos eleganciával szúrtak oda a Bethesdának), leleplezték a Mortal Kombat 11-et (sajnos csak CGI-vel), bemutatták a Far Cry New Dawn-t (ami valamiért ugyanúgy lila, mint a Rage 2, ami szintén megmutatta magát egy új előzetessel), teaaselték a Dragon Age 4-et (ami jó messze van, de nagyon várjuk), és még olyan meglepetésekre is futotta, mint a Marvel Ultimate Alliance 3 vagy éppen az Ark: Survival Evolved fejlesztőinek újdonsága, az Atlas.

Hirdetés

Igazán szép megkoronázása volt ez az idei évnek, viszont bármennyire is örvendünk a felhozatalnak, egyszerűen nem tudjuk kiverni a fejünkből a "mi lett volna, ha…" gondolatokat és most nem azokra a projektekre gondolunk, amikről már az esemény előtt megerősítették, hogy nem lesznek jelen (rád gondolunk csalódottan, Rocksteady!). Az alábbi, sokat pletykált játékokról mindenképpen szerettünk volna hallani valami biztatót az eseményen, de már beértük volna azzal is, ha egyszerűen csak megerősítik a létezésüket. Ehelyett maradt mint volt, a puszta lég - hogy Bánk Bánba illő fordulattal színesítsük bánatunkat. 

Akkor nincs Alien: Blackout?

Úgy tűnik, hogy Geoff egy picit a bolondját járatta velünk, vagy csak mi értettük félre a tweetjét. Minden jel arra mutatott, hogy a 20th Century Fox által nemrég levédetett Alien: Blackout lesz a TGA egyik legnagyobb dobása, maga a műsorvezető is teaselt egy a Weyland-Yutani Corporationéhez hasonlító logót, ráadásul jól tudjuk, hogy a Cold Iron Studios egy Alien játékon dolgozik a háttérben, mindezek ellenére mégsem érkezett meg a várt bejelentés. Csak a következő E3-on fogjuk megtudni, hogy mit takar a Blackout név vagy bedobják egy álmos hétköznap? Ennél a bizonytalanságnál még egy facehugger csókja is jobb.

Nyílt világú Harry Pottert akarunk!

Nemrég került a mozikba a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei, így logikus lett volna a Warner Bros. részéről, hogy meglovagolja a hype-ot egy Harry Potteres projekt bejelentésével (vagy legalább a készülésének megerősítésével), azonban a kiszivárgott videón látott, nyílt világú kalandozás nem röppent oda a helyszínre, hiába invitóztunk. Talán csak kamu az egész, de az is lehet, hogy még nincs olyan állapotban az 1800-as évek Roxfortjában játszódó szerepjáték, hogy mutogassák. Bármi is legyen, a jelenlegi állás szerint a Pokémon GO készítőinek varázslós mobiljátéka, a Harry Potter: Wizards Unite lesz a következő videojáték a franchise történelmében. Nem mosolygunk.

Mi is az a The Avengers Project?

"Hogyan okozz csalódást?" tréning két lépésben: hívd meg a Bosszúállók: Végtelen háború rendezőpárosát és hagyd ki a lehetőséget, hogy ők vezessék fel a Square Enix és a Crystal Dynamics Bosszúállók-játékát. Annyira adta magát a lehetőség, hogy a The Game Awardson kapjunk egy hosszabb videót a Naughty Dog egykori kreatív igazgatója által felügyelt projektből, hogy már evidensnek tartottuk, pedig mint ahogyan azt a mellékelt ábra is mutatja, Keighley-nak nem sikerült összehozni az Ultimate Alliance 3 mellé egy másik Marvel-meglepit is összehozni. Porlad a lelkünk, mint Peter Parker feje, amikor nem érzi éppen jól magát.

Talán eltűnök hirtelen, akár az erdőben a Sony 

Elfogadtuk, hogy a Sony jövőre nem lesz ott az E3-on. Beletörődtünk, hogy idén nem lesz PlayStation Experience. De mikor kiderült, hogy a vállalat a legjobban várt játékaihoz - mint a Ghost of Tsushima, a Death Stranding és a Dreams - nem mondott még egy dátumot se a show alatt, akkor az agysejtjeink felrúgták a kispadot, kilögybölték a sört, és öncélúan hangoskodni kezdtek fejünk nem éppen barátságos tavernájában. Elvégre meddig akar még várni velük a Sony, ha nem tervez a Los Angeles-i expón ott lenni jövő nyáron? És milyen TGA az, ahol nincs ott Kojima?

Ninja Gaiden 4 a kispadon

Technikailag a Koei Tecmo már a The Game Awards előtt lesokkolt minket, de ez az eset is ide kívánkozik, mivel valószínűleg kevés játékos érezheti magát annyira cudarul most, mint a Ninja Gaiden rajongók. Képzeljük el, hogy a kiadó fellőtt egy teaser oldalt, amin az a felirat szerepel, hogy "az elkerülhetetlen csata elkezdődik", valamint a PC, PS4 és Switch célplatformok. Gondoljuk hozzá, hogy a Nioh 2 és a Dead or Alive 6 kiesnek, mivel azokat már nem kell bejelenteni, majd vegyük hozzá a reményt, hogy egy kisebb volumenű játékot nem vezetnének fel ilyen nagy elánnal. Mindezek után a Koei Tecmo képes volt bejelenteni a Ninja Gaiden 4 helyett egy lóversenyszimulátort, a Winning Post 9-et, ami nagyjából olyan lépés, mint a Konamitól a Metal Gear pacsinko. 

Ti is hiányoltátok ezeket a címeket a The Game Awards 2018-ról? Vagy teljesen elégedettek voltatok azzal, amit mutattak? Öntsétek ki szívetek, dolgozzuk fel együtt terápiás jelleggel sérelmeinket!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)