Hirdetés

10 millió eladott példánnyal már a PlayStation 5 a Sony leggyorsabban fogyó konzolja

|

Friss eladási számokat közölt a Sony az újgenerációs masina és bizonyos játékok kapcsán is.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy továbbra is készlethiány van az új generációs konzolokból, az eddig is nyilvánvaló volt, hogy sem a Sonynak, sem pedig a Microsoftnak nincs igazán oka panaszkodni az eladásokra, hiszen rengeteg konzol talált gazdára az elmúlt hónapok során.

Sőt, úgy tűnik, hogy a japánoknál még új csúcs is született, ugyanis most már a PlayStation 5 a vállalat leggyorsabban fogyó konzolja, de az exkluzív játékai sem teljesítettek eddig rosszul.

Hirdetés

A PlayStation 5 eladásai július 18-án átlépték a 10 milliós mérföldkövet világszerte, ami önmagában is szép teljesítmény, de úgy még jobbnak tekinthető, hogy ez majdnem egy hónappal gyorsabban jött össze az új konzolnak, mint elődjének, a PlayStation 4-nek. Az új generációs masina eladási teljesítménye nagyban függ attól, milyen ütemben képes a Sony kiszolgálni a keresletet, ezért a PlayStation fejese, Jim Ryan elárulta, hogy a készletekkel kapcsolatos teendők továbbra is magas prioritást élveznek.

Exkluzív játékok terén sem szégyenkezhet a Sony, hiszen a tavaly debütált Marvel's Spider-Man: Miles Morales már több mint 6,5 millió eladásnál jár, de még a tavasszal rajtolt Returnalnak is sikerült átlépnie az 560 ezer eladott példányt. A nem olyan régen bemutatkozott Ratchet & Clank: Rift Apartból pedig világszerte már több mint 1,1 millió darab fogyott, ami szintén remek teljesítmény. Érdemes még megemlíteni, hogy a Sony San Diegó-i csapata által fejleszett MLB The Show 21 eladásai szintén kétmillió felett járnak már, ám a játék a Microsoft konzoljaira is elérhető, és még az Xbox Game Pass kínálatában is megtalálható.

Egyébként Ryan szerint továbbra is mindenhol nagy a kereslet a PS5 iránt, szóval jó eséllyel még várnunk kell arra, hogy helyreálljanak a dolgok, és akár a boltba besétálva meg tudjuk vásárolni a Sony masináját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)