Hirdetés

18 millió dolláros megegyezéssel zárta az egyik ellene folyó pert az Activision Blizzard

|

Az Activision egy sor kötelezettséget vállalt, hogy kibékítse az Egyenlő Foglalkoztatási Lehetőségek Bizottságát.

Hirdetés

Az Activision Blizzard körül tavaly nyár óta áll a bál, amikor is a kaliforniai illetőségű Igazságos Foglalkoztatásért és Lakhatásért Felelős Ügyosztály (Department of Fair Employment and Housing - DFEH) beperelte a vállalatot a toxikus, szexista és diszkriminatív munkahelyi kultúrája miatt.

Ez azonban nem az egyetlen eljárás volt, amivel szembe kellett néznie a cégnek, az Egyesült Államok Egyenlő Foglalkoztatási Lehetőségekért Felelős Bizottsága (Equal Employment Opportunity Commission - EEOC) ugyanis szintén beperelte az Activisiont, miután egy 2018-ban indult nyomozás során maga is bizonyíthatónak találta az alkalmazottakkal szembeni diszkriminációt.

Hirdetés

A vállalatnak szeptemberben esélye nyílt arra, hogy ezt az utóbbi ügyet egy 18 millió dolláros megállapodással zárja rövidre, ám a saját kilátásait féltő DFEH panasszal élt az Activision és az EEOC egyezsége ellen. A kaliforniai hatóságnak azonban végül csak pár hónappal sikerült elodáznia az aláírást, a bíróság ugyanis nemrég szabad utat engedett a megegyezésnek.

A fejleményről az Activision befektetői blogja adott hírt, a hivatalos poszt alapján a következő intézkedéseket vállalta a cég a pereskedés beszüntetéséért:

  • Az Activision Blizzard 18 millió dolláros (5,9 milliárd forintos) kártérítési alapot hoz létre a sértettek kompenzálására. Ebből azok a dolgozók részesülhetnek, akik 2016. szeptember 1. és 2022. március 29. között álltak a cég alkalmazásában.
  • A vállalat megerősíti a munkahelyi zaklatás és diszkrimináció elleni gyakorlatait és képzéseit, valamint egy új, kibővített teljesítményértékelési rendszert vezet be.
  • Egy külsős felülvizsgáló fogja monitorozni a cég erőfeszítéseit, aki az EEOC-nek és az igazgatótanácsnak jelent majd az egyezségnek való megfelelésről.
  • Stacy Jackson személyében március 16-tól nemzetközi koordinátort neveztek ki, aki az egyenlő foglalkoztatási lehetőségek biztosításáért felel.

A megegyezés kapcsán az Activision arra is emlékeztetett, hogy eddig milyen intézkedéseket hoztak a vállalatnál.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyebek mellett zéró toleranciát hirdettek a zaklatásra és a megtorló jellegű felettesi magatartásra, megnégyszerezték az etikus működésért felelős csapat létszámát, szigorították az alkoholfogyasztás szabályait és jelentős összegeket fektettek a problémákkal kapcsolatos képzésekbe is.

"Az EEOC-vel kötött tavalyi megállapodásunk tükrözi a rendíthetetlen elkötelezettségünket a biztonságos és méltányos munkahelyi környezet biztosítása iránt, minden alkalmazott számára. Célunk, hogy az Activision Blizzard példaképpé váljon az iparágban, és továbbra is arra fogunk összpontosítani, hogy eltöröljük a zaklatást és a diszkriminációt munkahelyünkön. Az egyezség bírósági jóváhagyása fontos lépés annak biztosításában, hogy alkalmazottaink jogorvoslati lehetőségekhez jussanak, ha zaklatás vagy megtorlás bármely formáját tapasztalják."

- idézi a közlemény Bobby Koticket, az Activision Blizzard vezetőjét. Ezzel azonban még messze nincs vége a kálváriának, hiszen a továbbra is kitartó DFEH mellett a saját részvényesei is perlik a céget, illetve a tőzsdefelügyelet is vizsgálódik a vállalat körül.  Mindeközben pedig teljes gőzzel zajlanak a Microsoft általi felvásárlás előkészületei, amit 2023. június 30-ig kell nyélbe ütniük a feleknek. Hogy a redmondiak ezzel milyen problémákat vesznek a nyakukba, azt korábban külön cikkben részleteztük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)