Hirdetés

20 millióval nőtt Netlifx-előfizetők száma, mégis megrogyott a részvényárfolyam

|

Természetesen van magyarázat a látszólag ellentmondásos helyzetre.

Hirdetés

Legfrissebb pénzügyi jelentésében nyilvánosságra hozta a Netflix, hogy új csúcsra ért előfizetőinek száma, egy év alatt 203,66 millióról 221,84 millióra. Ezzel az eredménnyel toronymagasan vezet konkurensei előtt, hiszen a legutóbbi rendelkezésre álló adatok szerint az Amazon Prime Video 175 milliónál, a Disney+ 118,1 milliónál, a Magyarországra hamarosan megérkező HBO Max 73,8 milliónál, a Peacock 54 milliónál, a Paramount+ 48 milliónál, a Hulu 43,8 milliónál, az Apple TV+ pedig 20 milliónál jár.

Bármennyire is szépek a vezető streamingplatform számai, a piacot nem sikerült lenyűgöznie, cikkünk írásának pillanatában 22,8 százalékkal érnek kevesebbet a Netflix papírok, mint a beszámoló közzététele előtt.

Hirdetés

Az ok meglehetősen prózai, első olvasatra mindössze annyi történt, hogy az utolsó negyedév során összehozott - amúgy tekintélyes - 8,3 milliós növekmény 0,2 millióval elmaradt a cég által előrejelzett értéktől. Éves viszonylatban viszont még nyugtalanítóbb a helyzet a befektetők szempontjából, mert míg 2020 folyamán 37 millióval tudta növelni előfizetői számát a Netflix, addig tavaly csak durván 18 millióval.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ami a közeljövőt illeti, a vezetőség úgy számol, hogy az aktuális negyedévben 2,5 millió új előfizetőre tesznek szert (egy éve ugyanebben az időszakban 4 milliót sikerült behúzni). A lassulást a koronavírus-járvány okozta makrogazdasági nehézségekkel magyarázzák, amelyek a világ számos régióját érintik, különösen Latin-Amerikát.

A streamingplatform katalógusába idén is számtalan saját gyártású sorozat, film, reality és egyéb produkció érkezik. Jön mások mellett a Vaják: A vér eredete, A nagy pénzrablás dél-koreai remake-je, a Vikingek: Valhalla és a The Cuphead Show.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)