Hirdetés

Ezek voltak 2016 legjobban fogyó játékai itthon

|

2016 bővelkedett izgalmas játékmegjelenésekben, de a pénztáraknál nem csak az újdonságok bizonyultak igazán sikeresnek.

Hirdetés

2016 végéhez közeledve itt a GSO-n összeszedtük azt is, hogy szubjektív szempontjaink alapján melyikek voltak a kedvenc játékaink tavaly, de most, hogy ténylegesen véget ért az év, egy objektív szűrőn keresztül is visszatekinthetünk. Az 576 KByte adatai alapján ugyanis megnéztük azt is, mik voltak 2016 legjobban fogyó játékai.

A statisztikákat tartalmazó gigászi táblázat első hányada talán nem is tartogatott gigantikus meglepetéseket a hazai játékvásárlási szokásokat tekintve, a FIFA 17 sikere például szinte borítékolható volt. De a széria erősségét az is mutatja, hogy még a tavalyi részt is megtaláljuk a toplista tizennegyedik helyén. A Tom Clancy's The Division összesített ötödik helye például arra emlékeztethet, hogy milyen könnyen megfeledkezünk egy-egy játékról az év folyamán. Ugyan a márciusi megjelenés körüli hype már rég elmúlt, de az akkori rendkívül erős eladási adatok így is előkelő helyet garantáltak a játéknak.

De a 25-ös listát szemügyre véve az is feltűnő lehet, hogy csak egyetlen, klasszikus értelemben vett exkluzív játékot találunk rajta, ami a 17. helyet elérő Uncharted 4 lett. A csak PC-re megjelenő játékok közül ugyan a World of Warcraft: Legion odakerült a hatodik helyre, de a nagy hagyománnyal rendelkező stratégiák, mint például a Civilization lemaradtak a listáról. A legerősebb közülük a Total War: Warhammer lett, ami önmagában nagyjából annyi példányban fogyott el, mint a Dark Souls III minden platformon, de egyik teljesítmény sem volt elég a legjobb 25 hely egyikéhez. Hozzájuk hasonlóan a Call of Duty. Infinite Warfare is lemaradt az élmezőnyről, ám a Black Ops alszéria 2016-ban is igen népszerű maradt.

2016 legjobban fogyó játékai az 576 adatai alapján

1. FIFA 17
2. Grand Theft Auto V
3. Overwatch
4. Battlefield 1
5. Tom Clancy's The Division
6. World of Warcraft: Legion
7. Counter-Strike: Global Offensive
8. The Witcher 3: Wild Hunt
9. Star Wars Battlefront
10. Rainbow Six Siege
11. Far Cry Primal
12. Titanfall 2
13. DOOM
14. FIFA 16
15. Minecraft
16. Diablo III
17. Uncharted 4: A Thief's End
18. Watch Dogs 2
19. LEGO Marvel's Avengers
20. Call of Duty: Black Ops II
21. Mafia III
22. Call of Duty: Black Ops III
23. Mortal Kombat X
24. Farming Simulator 2017
25. LEGO Marvel Super Heroes

Nektek melyik toplistás helyezett jelentette a legnagyobb meglepetést?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)