Hirdetés

2020 van, és még mindig megy a pereskedés a Duke Nukem miatt

|

A mostani ügy középpontjában nem a Duke Nukem Forever áll, hanem a Duke Nukem franchise maga.

Hirdetés

Ritkán látni akkora szerencsétlenkedést és kakaskodást, amekkora a Duke Nukem franchise körül zajlik. Azon túl, hogy a Duke Nukem Forever éveken át pattogott össze-vissza, aztán csak azért is kiadták, hogy túl legyenek rajta, perelte már a Gearbox a 3D Realmst egy felülnézetes játék miatt, ami végül az eredeti tervekkel ellentétben Duke Nukem: Mass Destruction helyett Bombshell néven jelent meg, és volt gondja a fejlesztőknek a zeneszerző Bobby Prince-szel is, aki sérelmezte, hogy engedély nélkül használták fel zenéit a Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour nevet viselő újrakiadásában.

Hirdetés

Most a Gearbox rángatott elő egy régi ügyet: a 3D Realmst (vagyis az Apogee Software-t, de a kettő ugyanaz) és alapítóit perlik, mert állítólag utóbbi cég nem közölte, hogy nem rendelkezik a zenék jogaival, amikor eladta a Duke Nukem franchise-t. Amennyiben Prince állítása, miszerint csak néhány Duke Nukem dal jogait kapta meg a 3D Realms, igaz, a korábbi jogtulajdonos a Gearboxnak sem adhatott át mindent harmadik félhez (Prince-hez) kötődő fizetési kötelezettség nélkül, így a szerződésben valótlanság szerepelt. Randy Pitchford, a Gearbox vezetője szerint egyébként elképzelhető, hogy Prince jogosan perel, de nyilván könnyű így olyat állítani, hogy még ha ellenük is dönt a bíróság, valószínűleg nem rajtuk fogják leverni a dolgot, hanem a 3D Realmsen. Most mindenki vár, Pitchfordék igyekeznek védeni magukat, aztán meglátjuk, hogy alakul az ügy.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)