Hirdetés

2,1 millió dolláros pert nyert a Nintendo egy kalózoldal ellen

|

A RomUniverse weboldal már leállt, de így sem maradt el a komoly pénzbüntetés.

Hirdetés

Még 2019 szeptemberében indított pert a Nintendo a RomUniverse nevezetű weboldal, és annak tulajdonosa ellen, mivel innen számos Nintendo játokot le lehetett tölteni ROM fájlok formájában. Mindennek tetejében ráadásul nem csak a szerzői jogokat szegte meg sokszorosan az oldal, hanem prémium hozzáférést is árult - ennek várásóli több játékot tölthettek le, mint a mezei felhasználók.

Az illetékes amerikai bíróság most döntött: a szóban forgó weboldalat üzemeltető Matthew Storman alaposan a zsebébe fog nyúlni, ugyanis 2,1 millió dollárt kell megfizetnie a Nintendo felé.

Hirdetés

A Nintendo egyébként több mint 15 millió dolláros kárigényt nyújtott be, ezt némiképp mérsékelte a bírói döntés. A végső ítélethez az is hozzájárult, hogy Storman jelenleg munkanélküli, illetve már korábban teljesen leállította weboldalát. A Nintendo továbbá nem tudta bizonyítani, hogy "helyrehozhatatlan kárt szenvedett" a RomUniverse oldal működése miatt.

A bíró 35 ezer dollár pénzbüntetést ítélt összesen 49 darab szerzői jogsértés miatt (a Nintendo ezek darabjáért 90 ezer dollárt szeretett volna kapni), ez eddig ugyebár összesen kicsivel több mint 1,7 millió dollár. Ez tovább 400 ezer dollár védjegyek miatti büntetéssel egészült ki - a Nintendo ezek darabjáért követelt volna 400 ezer dollárt, de a bírói döntés szerint a 29 darab védjegysérelem együttesen ért ennyit. Végezetül 2 115 000 dollárnál állt meg a teljes büntetés.

Platformok: Android Google Stadia iOS Nintendo 3DS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 PlayStation Vita Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)