Hirdetés

210 millió forintot gyűjtöttek Kickstarteren, elkriptózták az egészet

|

Pedig nem is lett volna rossz játék az Untamed Isles, most viszont a támogatókat sem tudják kárpótolni.

Hirdetés

Összesen 840 ezer új-zélandi dollárt, azaz 210 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek össze az Untamed Isles nevű játék fejlesztői. Ez több mint négyszerese a kitűzött célnak; persze azt ígérték, mind a fejlesztésbe forgatják, azaz csodaszép lesz a nyílt világú online szerepjáték, amelyben szörnyeket kell elfognunk és megszelidítenünk. Vagyis egy Pokémon klónt kaptunk volna opcionális kripto-elemekkel vegyítve, ami jól hangzott, amíg össze nem omlott a piac.

Most kiderült: a játékból nem lesz semmi. A fejlesztők hivatalos közleménye szerint "berekesztik" a projektet, amíg ki nem találják, hogyan tovább, de ha végigolvassuk a szöveget, kiderül: erről szó sincs, az Utamed Isles az enyészeté lett.

Hirdetés

Több mint 70 fejlesztőt szerződtettek a projektre, amelyen két éve dolgoztak. Mint fogalmaznak:

"Az igazság az, hogy a fejlesztés költséges, és sok bukkanó jött szembe, míg eljutottunk ide".

Ez eleve 2022 "No Shit, Sherlock" díjas mondata, de a továbbiakból kiderül, hogy "2020 óta alapvetően megváltozott a gazdasági környezet, általában és a kriptovalutákat illetően is". Értsd: a nagy kriptozuhanásban elvesztették minden pénzüket, nem tudják folytatni. Az külön érdekes, hogy még egy héttel ezelőtt is mutattak videót az elvileg zavartalan fejlesztésről.

A baj a fenti sztorival az hogy a játékban ugyan lehet(ett volna) kriptóval kereskedni, ám ez opcionális; arról nem volt szó, hogy a fejlesztők is ezt teszik majd a Kickstarter-pénzekkel. Pedig ez történt, ez a közeményből végül ki is derül. Egy későbbi posztban pedig azt is bevallják, hogy még a támogatókat sem tudják kárpótolni.

"Nagyon sajnáljuk, és szeretnénk, ha másképp alakult volna."

Sajnos ez a mondat keveseket fog vigasztalni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)