Hirdetés

250 millió dollárt tett a Sony az Epic Gamesbe

|

A Sony az Epic Games részvényesévé vált, miután 250 millió dollárt fektetett a cégbe.

Hirdetés

Az Epic már a Fortnite előtt is meghatározó szereplője volt a játékiparnak, hiszen neki köszönhetjük az Unreal Engine-t, aminek különböző kiadásait rengeteg kisebb-nagyobb játék használja hosszú évek óta. Most, hogy a battle royale játék és a PC-s digitális áruház is sikerrel fut, még jobban megéri támogatni a cég törekvéseit.

Hirdetés

A Sony 250 millió dollárt tett bele, így a két vállalat szorosabban dolgozhat együtt a játékok, a szórakoztatás és a technológia területén.

"Az Epicet erős, egyebek mellett a grafika területén használt technológiája, valamint az Unreal Engine és más innovációi a játékmotorfejlesztés élmezőnyébe helyezték. Befektetésünk keretében megvizsgáljuk, milyen további együttműködési lehetőségek állnak előttünk, hogy boldoggá tegyük, értéket teremtsünk felhasználóink és az ipar számára, nem csak a videojátékokban, de a digitális szórakoztatás sebesen növekvő talaján is."

 - nyilatkozta Kenichiro Yoshida, a Sony elnök-vezérigazgatója.

Tim Sweeney hozzátette, a Sonyval együtt egy nyitottabb, hozzáférhetőbb digitális ökoszisztémát teremthetnek fogyasztók és tartalomgyártók számára egyaránt.

Az Unreal Engine 5 korábban bemutatott demója PlayStation 5-ön futott, amiből már sejteni lehetett, hogy a két cég szorosabbra akarja fűzni az együttműködést. Azt nem vártuk, hogy ennyire összebújnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)