Hirdetés

A Battlefield 2042 megjelenése után távozott a DICE vezető designere

|

Mesmar korábban a Candy Crush játékokat fejlesztő King csapatának volt a vezetője.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a Battlefield 2042 megjelenésétől hangos a gamer közösség, de sajnos nem a jó okokból: az elégedetlenkedő hangok a legerősebbek az online térben. A mi tesztünkből is kiderül, hogy nem a most megjelent epizód a sorozat legstabilabb darabja, arra azonban nem lehet panasz, hogy ne újítana a játék.

Már a megjelenés előtt is hallani lehetett, hogy a csapat több tagja a búcsúzáson gondolkodik, annyira elégedetlen a DICE helyzetével, most pedig meg is van az első távozó.

Hirdetés

Fawzi Mesmar korábban a King fejlesztőcsapat vezetője volt, akik a Candy Crush játékokkal törtek be a videojátékok piacára. Mesmar innen igazolt át a DICE-hoz, ahol ő lett a csapat vezető dizájnere.

Most, néhány nappal a Battlefield 2042 megjelenése után egy körüzenetet küldött a kollégáinak, amiben tájékoztatta őket, búcsúzik a csapattól. A levélben arról ír, nem most pattant ki a távozás gondolata a fejéből, arról ugyanis már korábban volt szó, akkor viszont úgy döntöttek, hogy a legjobb lenne, ha megvárná a Battlefield 2042 megjelenését.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Arról egyelőre nem tudunk pontos információt, hogy hol folytatja Mesmar, az viszont biztos, hogy nem lesz szabadúszó:

"Kaptam egy ajánlatot egy másik cégtől, amit nem tudtam visszautasítani, és voltak annyira rendesek, hogy megvárták, amíg kiadjuk a Battlefield 2042-t. Számomra is kiemelten fontos volt, hogy itt legyek a csapattal ennél a történelmi mérföldkőnél."

A fejlesztő nem költözik messze, az új munkája is Stockholmban lesz, abban azonban nem vagyunk teljesen biztosak, hogy az EA ne akarta volna őt megtartani, ha jobban alakul a játék szénája.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)