Hirdetés

A Bethesda alapítója sem hagyta szó nélkül a ZeniMax felvásárlását

|

Christopher Weaver eléggé pozitívan tekint a Microsoft megjelenésére.

Hirdetés

Határozottan az idei év egyik legnagyobb videojáték-ipari híre, hogy a Microsoft brutális összegért, nagyjából 7,5 milliárd dollárért vásárolja fel a ZeniMax Mediát, így több jól ismert fejlesztőstúdió is a redmondi vállalathoz kerül majd. Köztük van a számos remek IP-t gondozó Bethesda Softworks is, aminek alapítója, Christopher Weaver ugyan már egy ideje nincs a csapatnál, de azért így is megvan a véleménye a felvásárlást illetően.

A stúdió alapítóját nemrég többek között arról kérdezték, hogy mit jelenthet ez a megállapodás az olyan készülő játékok, mint a The Elder Scrolls VI és a Starfield esetében. Weaver válaszából az derült ki, hogy még nem találkozott olyan fejessel, aki ne szerette volna felgyorsítani egy potenciális termék értékesítését, de a szavai alapján a trükk az, hogy vissza kell tartani ezeket az adminisztrátorokat, amíg az adott cucc nem áll készen a tündöklésre. Szerinte a Bethesda már nagyon régóta készít kereskedelmi szoftvereket, és a jelek szerint úgy hiszi, hogy a Microsoft nem fogja figyelmen kívül hagyni a stúdió álláspontját.

Hirdetés

Weaver elmondása szerint a Morrowind xboxos megjelenése táján tökéletes volt a Bethesda és a Microsoft kapcsolata, ráadásul elég érdekes választ adott, amikor arról kérdezték, hogy lehetnek-e Xbox-exkluzívak a stúdió későbbi játékai. Úgy véli ugyanis, hogy nem véletlen, hogy a felvásárlás bejelentése ennyire közel volt a nemrég megejtett PS5-ös bemutatóhoz. Szerinte csak korlátozott számban állnak rendelkezésre olyan stúdiók, akik bizonyítottan tudnak AAA címeket készíteni, és amit a Microsoft birtokol, azt a Sony bizony nem szerezheti meg.

Szerintetek előfordulhat, hogy a Bethesda játékai nem fognak a jövőben megjelenni a Sony gépeire?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)