Hirdetés

A Bethesda felvásárlása új fejleményt hozott egy Fallout 4-es perben is

|

A Microsoft és a ZeniMax biznisze egy bírósági ügybe is bekevert.

Hirdetés

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb üzlete volt, hogy a Microsoft felvásárolta 7,5 milliárd dollárért a Bethesdát és a mögötte álló egész ZeniMaxot, amely komoly hatással lehet a teljes játékiparra. Az üzlet már majdnem révbe ért, néhány héten belül megtudhatjuk, hogy mit terveznek a redmondiak a "zsákmánnyal", mindenesetre egy új leányvállalat Vault néven komoly szerepet játszhat benne. A procedúra gyorsnak és fájdalommentesnek tűnt, de most új fordulat történt.

A VentureBeat jelentése szerint az X-Law Group ügyvédi iroda 2019. július 9-én nyújtott be csoportos keresetet a Bethesda ellen olyan játékosok nevében, mint a 19 éves Jacob Devine, aki korábban vásárolt egy Fallout 4 szezonbérletet. A 2015-ben bejelentett Season Pass leírása azt ígérte, hogy hozzáférést biztosít a jövőbeni újdonságokhoz, ez azonban valójában nem foglalt magában semmit a 2017-ben elrajtolt, eredetileg a modderek pénzügyi támogatását megcélzó Fallout 4 Creation Club tartalmai közül.

Hirdetés

Devine megdöbbenve tapasztalta, hogy egyáltalán nincs hozzáférése az új tartalmakhoz, és egy másik szezonbérletet kellett megvásárolnia azért, hogy ez megváltozzon - úgy érezte, hogy becsapták. 

Ezt az álláspontot osztja az X-Law Group ügyvédje, Filippo Marchino is, aki kijelentette: egyértelműen egy letölthető tartalomról van szó. Ha úgy jár, mint a kacsa és olyan hangot is ad, mint a kacsa, akkor az bizony kacsa. Szóval Marchino szerint a Fallout 4 Creation Club képében a Bethesda megfosztotta a játékosokat azoktól a tartalmaktól, amiket már megvásároltak a Season Pass részeként, ez pedig csalás. 

A helyzet most, a Microsofttal kötött üzlet fényében vált még kényesebbé a Bethesda számára, ugyanis a per többek között szerződésszegéssel, szerződésszegésből eredő károkozással, igazságtalan gazdagodással, csalással, félrevezetéssel, a garancia megszegésével és Maryland fogyasztóvédelmi törvényének megsértésével vádolja a vállalatot. Az X-Law Group úgy véli, hogy ebből potenciálisan több milliárd dolláros per is lehet, tekintve, hogy fogyasztók milliói vásárolták meg a Fallout 4 Season Pass-t, mielőtt rájöttek, hogy valójában az nem foglalja magába a Fallout 4 Creation Club tartalmait. Emiatt pedig Marchino azt mondta, hogy a felperesek arra kérik a bírót, állítsa le a Bethesda akvizícióját. 

Természetesen a Bethesda is reagált a dologra Margaret Esquenet tanácsadón keresztül, tagadva az ellene felhozott vádakat és cáfolva azt az elképzelést, hogy a Fallout 4 Creation Club tartalma technikailag egy DLC-nek felel meg. A VentureBeat jelentése felvonultat egy független ügyvédi véleményt is, a Gamma Law alapítója, David Hoppe szerint az lenne a legjobb megoldás, ha az összes Season Pass tulaj előtt megnyitnák a Fallout 4 Creation Club kínálatát. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a végeredmény és az hatással lesz-e a Microsoft-Bethesda bizniszre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)