Hirdetés

A Blizzard felvásárolja a befuccsolt Spellbreak fejlesztőjét

|

A Proletariat csapata a Blizzard egyik legfontosabb játékán fog dolgozni.

Hirdetés

Nemrég vált hivatalossá, hogy 2023 elején lekapcsolják az egykor nagy reményekkel elindított free-to-play akciójáték, a fegyverek helyett varázslatra építő Spellbreak szervereit, amit maguk a fejlesztők harangoztak be.

Adta magát a kérdés, hogy mihez kezd ezek után a bostoni Proletariat csapata, a válaszra viszont nem kellett sokat várni: a Blizzard ismeretlen összegért felvásárolja őket, hogy ráállítsa az állományt a szintén gondokkal küzdő World of Warcraft kalapálására.

Hirdetés

A hír sokakat meglephetett, hiszen a Blizzard történetében nem gyakoriak az akvizíciók, ráadásul ők maguk is felvásárlás alatt állnak a Microsoft által, ám az Activision szárnyai alá tartozó vállalat meglátta a fantáziát a Spellbreak alkotóiban.

"A játékosokról való gondoskodás kritikus része a csapatainkról való gondoskodás - biztosítva, hogy rendelkezzünk az erőforrásokkal ahhoz, hogy olyan élményeket hozzunk létre, amelyeket a közösségünk szeretni fog, miközben teret adunk a csapatainknak, hogy még több kreatív lehetőséget fedezzenek fel a projektjeikben. A Proletariat tökéletesen alkalmas arra, hogy támogassa a Blizzard küldetését, hogy minél gyakrabban nyújtsunk minőségi tartalmat a játékosainknak."

- nyilatkozta az üzletről Mike Ybarra, a Blizzard Entertainment elnöke. Habár a Proletariat épp most jön ki egy vaskos kudarcból, a World of Warcraft megmaradt rajongóinak jó hír lehet az üzlet, hiszen Azeroth vándorai régóta panaszkodnak az új WoW-tartalmak és javítások lassú érkezésére.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Spellbreak fejlesztőit teljesen beleolvasztják a fő játékon és a Dragonflight kiegészítőn dolgozó WoW-csapatba. A megoldás hasonló ahhoz, mint ami a Diablo II: Ressurectedet is elkészítő Vicarous Visions sorsa lett, akik szintén integrálódtak a nagy egészbe, és április óta Blizzard Albany néven működnek. Az még nem tiszta, hogy a Proletariat kap-e új nevet, avagy teljesen megszüntetik a csapat köré szervezett céget.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)