Hirdetés

A brit versenybizottság is megakadályozná, hogy a Microsoft megvegye az Activisiont

|

Mára minden nagyobb trösztellenes szervezet felvonult a Microsoft ellen, nagyon nehéz dolguk lesz, amíg övék lesz a Call of Duty.

Hirdetés

A brit trösztellenes hatóság is az Activision Blizzard felvásárlása ellen küzd: a New York Times információi szerint most, hogy az Európa Uniótól is megkapták a hivatalos figyelmeztetést, hogy a tervezett üzlet a versenyt veszélyezteti, az Egyesült Királyságban is hasonló lépést terveznek.

A lap a hírzárlat ellenére megszólaltatott négy névtelen, de az ügyben képben lévő forrást, akik úgy tudják, a Microsoft kész engedményeket tenni, és egyszerre próbálja meggyőzni az EU-t és a briteket, hogy fogadják el a tervet. Erre azért van szükség, mert így az amerikai versenyhivatalt is könnyebb lesz megpuhítani, erre pedig szintén nagy szükségük van.

Hirdetés

Ahogy megírtuk, az Unió attól fél, hogy a Microsoft a friss monopolhelyzetét kihasználva korlátozza majd a népszerű Activision Blizzard által tulajdonolt sorozatok, mint a Call of Duty hozzáférését, azaz platform exkluzívvá teheti a címeket. Erről most hivatalos figyelmeztetést is kiadtak, igaz, a dokumentum nem nyilvános.

A Microsoft egy éve lobbizik az ügyben az Xbox-vezér Phil Spencer főszereplésével; ő diplomatikusan azt mondta eddig, hogy jót tesz nekik és az iparnak is, hogy végre tárgyalások folynak egy ilyen ügyben, és biztos benne, hogy meggyőzi majd a hatóságokat, hogy a videojátékpiac és a gamer társadalom sajátosságai miatt semmi gond nincs a tervezett 68 milliárd dolláros felvásárlással.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)