Hirdetés

A Call of Dutyba és a Diablóba is jöhetnek az NFT-k?

|

Az Activision Blizzard arról puhatolózik, hogy mit gondolnak a játékosok az NFT-kről és a kriptovalutákról.

Hirdetés

Habár már vannak arra utaló jelek, hogy kezd kipukkadni az NFT-lufi, nagyon korai lenne még a nem helyettesíthető tokenek bukását kiáltanunk, amit most az is bizonyítani látszik, hogy a játékipar egyik legnagyobb szereplője is szimpatizál a technológiával.

A Microsoft általi felvásárlásra készülő Activision Blizzard ugyanis a napokban egy kérdőívben faggatta a játékosokat arról, hogy mit gondolnak az NFT-kről és a kriptovalutákról.

Hirdetés

Elsőként az OTadaka nevű Twitter-felhasználó számolt be a dologról, aki egy képernyőfotót is mellékelt az e-mailes kérdőívről. A képen látható kérdés arra vonatkozik, hogy mennyire érdeklik a válaszolót egyes, felemelkedőben lévő vagy jövőbeli játékipari trendek, úgy mint a fotórealisztikus grafika, a felhő alapú gaming, az előfizetéses szolgáltatások, a metaverzum stb.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ezek között kerültek említésre az NFT-k és a kriptovaluták. Az előbbi ráadásul kétszer is szerepel, egyszer önmagában, egyszer pedig a play-to-earn gaming, vagyis a digitális javak megszerzésével kecsegtető üzleti modell kontextusában.

Ezen a ponton persze nem újdonság, hogy a játékipar is rámozdult az NFT-kre, elég csak a nem túl sikeres Ubisoft Quartzra, a Castlevania-tokenekre, valamint a SEGA és a Square Enix vezetőségének kijelentéseire gondolnunk. Másrészt viszont jól látható, hogy nincs még szakmai konszenzus az NFT-k bevezetése kapcsán, amit a Ubisofton belüli feszültségek, a Platinum Games ellenállása és már egy konkrét felmérés is bizonyít.

Így aztán az Activision puhatolózását is illik a helyén kezelni, hiszen a kérdőívezés még messze van az NFT-k tényleges bevezetésétől, ugyanakkor kétségtelenül jelzi, hogy a kiadóóriás fantáziáját is mozgatja a téma. A fórumos reakciókat elnézve viszont Bobby Kotickék nem számíthatnak túl sok pozitív visszacsatolásra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)