Hirdetés

A CD Projekt nagy tervrajza nem feltétlenül felvásárlási csali

|

Bármi megtörténhet a piacon, de egyelőre nem tűnik úgy, mintha a CD Projektet becélozta volna valaki.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 ugyan hatalmas üzleti siker volt, a CD Projekt RED megítélését erőteljesen meggyötörte. A srácok el is tolták a kiegészítőkkel kapcsolatos terveiket, amíg rendbe nem tették az alapjátékot, és mint kiderült nagy DLC-kből is csak egyet terveznek.

Azóta azért fordult a kocka: soha nem játszottak ennyien a Cyberpunkkal, mint a közelmúltban, nagyrészt a Cyberpunk Edgerunnernek köszönhetően. A Studio Trigger tulajdonképpen megmentette a céget, aminek vezetői kapva kaptak az alkalmon, és beígértek egy rakat projektet a következő évekre.

Hirdetés

Az elképesztően ambiciózus menetterv szerint a CD Projekt RED fejleszteni fog egy Cyberpunk 2077 folytatást, három új The Witcher RPG-t és egy teljesen új IP-t. Az nem annyira meglepő, hogy a stúdiónak nagy tervei vannak, de az már igen, hogy ezeket meg is osszák a nagyközönséggel. Sokan elkezdtek spekulálni, hogy a tervezettel vagy el akarták ijeszteni a potenciális felvásárlókat, vagy épp hogy magukhoz akarták csalogatni őket.

Rhys Elliot ipari elemző szerint egyikről sincs szó. A szakértő véleménye, hogy a CD Projekt RED egyszerűen észlelte a közhangulat változását az Edgerunnersnek köszönhetően, és meg akarta ragadni az alkalmat.

"Ha az előtt jelentették be volna mindezt, mielőtt rendbe tették volna a Cyberpunk 2077-et, akkor az csak növelte volna a publikum dühét, és a befektetők elégedetlenségét. Most, hogy ismét pozitív fényben látja a RED-et a világ, már más a helyzet. Megfordultak a nézetek, és ők építkezni akartak erre a fordulásra. Ennek köszönhetően még a részvénypiac is pozitívan reagált a bejelentésekre."

A CD Projekt RED részvényeinek értéke 28 százalékot emelkedett az elmúlt hónapban, ami nagyon jó hír számukra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Elliot szerint a befektetők jó néven vették, hogy a csapat egy teljesen önálló címet akar felépíteni, ami nem függ jogoktól és nincs kitéve az ezzel járó problémáknak.

"Számomra úgy tűnik, hogy a bejelentések a jelenlegi befektetőiknek szóltak, hogy növeljék a bizalmukat a cégben és projektjeikben."

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének vállalatok, melyek célkeresztjükbe vették a stúdiót. Elliott hozzátette, hogy mind a Tencent, mind a Savvy Games Group nagy európai felvásárlásokra készül. Az utóbbi cég 13 milliárdot akar elkölteni majd egy "nagy játékipari szereplőre". A CD Projekt RED nem kerülne ennyibe, de lehetnek egy nagyobb markolás részesei. Ezen a ponton csak találgatni tudunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)